ina12 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 1/2 kg sera tylżyckiego lub edamskiego 12,5 dag masła 10 dag pieczarek 10 dag serka topionego 2 jajka 1 papryka czerwona 1 pęczek szczypiorku jarzynka lub vegeta biały pieprz folia aluminiowa Żółty ser włożyć do wrzącej wody i chwilę gotować, aby nabrał konsystencji ciasta. Jajka ugotować na twardo. Umyte i oczyszczone pieczarki dusić na łyżce masła. Pod koniec duszenia dodać oczyszczoną, pokrojoną paprykę, szczypiorek i przyprawy. Farsz dodać do topionych serków, pozostałego masła, drobno posiekanych jajek i wymieszać na jednolitą masę. Ser rozwałkować, rozsmarować na nim masę i zwnąć jak roladę. Owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki. Roladę przygotować dzień wcześniej i przed podaniem pokroić. Cytuj
basga Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 w moim przepisie ser należy zawinąć w folię aluminiową do gotowania,najlepiej by był to ser bez dziur,jeszcze nie robiłam takiej rolady-powiedz Halinko,czy tak po prostu wrzucasz ser do wody czy jednak w coś go zawijasz ? Cytuj
ina12 Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Basiu ser wrzuca się do wody bezpośrednio, ja zawijałam w folię do pieczenia i ją robiłam trzy lata temu na święta. Napisz jaki masz farsz w przepisie to będziemy miały inne wersje. Cytuj
basga Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Farsz mam taki sam ale to można pokombinować i urozmaicić :) U mnie dzieci uwielbiają ser żółty,ja kupuję w kawałku i potem ścieram na tarce,tak jest wydajniejszy niż w plasterkach-trzymam w pojemniczku przykryty takim kapturkiem do żywności. Cytuj
Jolcia Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Halinko ja do mojego farszu dodaję wędlinę a zamiast papryki rzodkiewkę. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.