Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1/2 kg sera tylżyckiego lub edamskiego 12,5 dag masła 10 dag pieczarek 10 dag serka topionego 2 jajka 1 papryka czerwona 1 pęczek szczypiorku jarzynka lub vegeta biały pieprz folia aluminiowa Żółty ser włożyć do wrzącej wody i chwilę gotować, aby nabrał konsystencji ciasta. Jajka ugotować na twardo. Umyte i oczyszczone pieczarki dusić na łyżce masła. Pod koniec duszenia dodać oczyszczoną, pokrojoną paprykę, szczypiorek i przyprawy. Farsz dodać do topionych serków, pozostałego masła, drobno posiekanych jajek i wymieszać na jednolitą masę. Ser rozwałkować, rozsmarować na nim masę i zwnąć jak roladę. Owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki. Roladę przygotować dzień wcześniej i przed podaniem pokroić.

Opublikowano

w moim przepisie ser należy zawinąć w folię aluminiową do gotowania,najlepiej by był to ser bez dziur,jeszcze nie robiłam takiej rolady-powiedz Halinko,czy tak po prostu wrzucasz ser do wody czy jednak w coś go zawijasz ?

Opublikowano

Basiu ser wrzuca się do wody bezpośrednio, ja zawijałam w folię do pieczenia i ją robiłam trzy lata temu na święta. Napisz jaki masz farsz w przepisie to będziemy miały inne wersje.

Opublikowano

Farsz mam taki sam ale to można pokombinować i urozmaicić :) U mnie dzieci uwielbiają ser żółty,ja kupuję w kawałku i potem ścieram na tarce,tak jest wydajniejszy niż w plasterkach-trzymam w pojemniczku przykryty takim kapturkiem do żywności.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.