ina12 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 4 jajka 20 dag tuńczyka w sosie własnym 100 ml majonezu 2 łyżki sezamu 1 łyżka chrzanu 1 łyżka masła natka pietruszki sól, pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż. Żółtka wyjąć i posiekać. Tuńczyka odsączyć i wymieszać z żółtkami. Ziarna sezamu upróżyć na maśle. Tuńczyka wymieszać na pulchną masę z majonezem (część zostawić do dekoracji) posiekaną natką pietruszki, ziarnami sezamu, chrzanem i przyprawami. Pastą wyszprycować wgłębienia białek. Ułożyć na półmisku i udekorować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.