ina12 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 30 dag mięsa mieszanego 30 dag świezego boczku 20 dag wątróbki wieprzowej lub wołowej 20 dag czerwonej papryki 125 ml mleka 10 dag smalcu 1 duża cebula 2 czerstwe bułki 2 jajka sól, pieprz, imbir, gałka muszkatołowa, ziele angielskie , liść laurowy. Mięso mieszane i boczek pokroić w kostkę. Cebulę pokroić, przyprawić i razem z mięsem dusić do miękkości. Bułki namoczone w mleku odcisnąć i do zdjętego z ognia mięsa dodać pokrojoną watróbkę i bułki. Ostygniętą masę zemleć przez gęste sito. Do masy dodać, jajka, oczyszczoną pokrojoną w kostkę paprykę, smalec i przyprawy. Dokładnie wymieszać i przełożyć do formy. Piec w temp. 160*C przez około godzinę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.