Gość pawlinq Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Składniki: torebka makaronu kokardki(conajmniej 500g) 2 średnie piersi z kurczaka 1,5 paczki rodzynek Kresto Jumbo ciemnych(ok 300g) 2 większe jabłka lekko kwaskowate(nie słodkie) Sos: sól, pieprz, curry,4-5 łyżek majonezu, 2-3 łyżek kefiru Przygotowanie: Piersi kroimy na drobno i dusimy(bez żadnej panierki). Makaron gotujemy al'dente. Jabłka kroimy na większe kwadraciki. Rodzynki zaparzamy. Do dużej miski wrzucamy kurczaka, makaron, jabłko, rodzynki. Rozrabiamy sos, czyli majonez mieszamy z kefirem, aby konsystencja majonezu była troszkę rzadsza. Polewamy składniki. Następnie doprawiamy solą, pieprzem i obficie sypiemy curry musi dominować. Jeśli smak sałatki jeszcze nie jest klarowny, można oczywiście jeszcze dodać przyprawy według uznania. Sałatkę można jeść zarówno ciepłą(jeśli jeszcze nie wystygła) jak i zimną. Serdecznie polecam bo jest naprawdę pyszna Cytuj
niuniaczek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Bardzo fajna przekąska - zwłaszcza na babskie spotkania, polecam, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.