jot Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 witam was wszystkie :wink: :wink: :) ciasto takie ciasto takie , prasa ,internert i każda gospodyni aby coraz lepsze i inne ,ja od czasu doczasu sięgam po mój stary zeszyt i w nim mam przepis na tą galaretkę zczasów jak w sklepach nic nie było spróbujcie tez dobra :) :wink: :wink: 1/2 sidłego mleka 1 szkl śmietany 1szkl cukru 5 dag żelatyny cukier waniliowy 3 różne kolory galaretki mleko,śmietanę, cukier waniliowy zmiksować,żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i połączxyć z mlekiemkażdą każdą galaetkę rozpuścic w szklance wody io pozastygnięciu pokroić w cieniutkie krążki następnie w blaszce układamy na przemian kolorami galaretke ,przelewając je urobionym mleczkiem do lodówki do stężenia i mozna spozywać ja robię ten deser w długiej kesówce :wink: , a pożniej kroję w plastry ze śmietaną i owocami :wink: Cytuj
krystyna1959 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 podobne robię smakuje mojemu wnuczkowi Cytuj
Andrea Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ja mam pytanie.Co to jest" sidle" mleko?Chyba masz problemy z komputerem albo za szybko piszesz. Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 sidłego - to może miało być zsiadłego, ale nie jestem pewna :grin: Cytuj
apsik Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Chyba właśnie o to chodzi Dorotko. Cytuj
Doris Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Myślę, że rzeczywiście chodzi o zsiadłe. :grin: Każdemu zdarza się czasem literówka. Cytuj
jot Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 sidłego - to może miało być zsiadłego, ale nie jestem pewna :grin: tak to chodzi o zsiadłe mleko sorry :grin: Cytuj
mac51 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Jot,ale namieszałaś... jeszcze się śmieję :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi