Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jajka faszerowane kurczakiem – obsmażane

Składniki

5 jajek na twardo

1 jajko surowe

1 ugotowane udko z kurczaka

ok. 15 deko pieczarek

3 małe cebulki

1 łyżka mąki

3 łyżki śmietany

3 łyżki bulionu

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

tarta bułka do panierowania

sól, pieprz

tłuszcz do smażenia

post-5244-1175504954_thumb.jpg

Jajka obrać i ostrym nożem przekroić na połówki.

Delikatnie wyjąć żółtka.

Mięso zmielić z żółtkami i dodać natkę pietruszki.

Drobno posiekane pieczarki i cebulki podsmażyć na oleju.

Gdy będą miękkie dodać mąkę, bulion, oraz masę mięsną

post-5244-1175504982_thumb.jpg

Wymieszać i poprawić do smaku.

Wlać śmietanę, zagotować mieszając do powstania jednolitej masy.

Farsz nakładać na połówki jajek – formować kształt całych jajek.

post-5244-1175504990_thumb.jpg

Maczać w surowym roztrzepanym jajku i panierować w tartej bułce.

Smażyć do zbrązowienia.

post-5244-1175504994_thumb.jpg

Smacznych i fajnych Świąt Wielkanocnych!!!

Opublikowano

Ciekawy farsz Grumko. Robiłam takie jajka,ale do farszu używałam tylko żółtek i pieczarek.Twój farsz brzmi dużo lepiej,więc na pewno wypróbuję. :)

Opublikowano

Witaj Grumko!!! Robilam farsz do jajek z zoltek,pieczarek podsmazanych z cebulka i posiekana natka pietruszki lecz takiego jak Twoj nie robilam wiec wyprobuje go na swieta. Cieplutko pozdrawiam :grin:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.