grumko Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Jajka faszerowane kurczakiem – obsmażane Składniki 5 jajek na twardo 1 jajko surowe 1 ugotowane udko z kurczaka ok. 15 deko pieczarek 3 małe cebulki 1 łyżka mąki 3 łyżki śmietany 3 łyżki bulionu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki tarta bułka do panierowania sól, pieprz tłuszcz do smażenia Jajka obrać i ostrym nożem przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka. Mięso zmielić z żółtkami i dodać natkę pietruszki. Drobno posiekane pieczarki i cebulki podsmażyć na oleju. Gdy będą miękkie dodać mąkę, bulion, oraz masę mięsną Wymieszać i poprawić do smaku. Wlać śmietanę, zagotować mieszając do powstania jednolitej masy. Farsz nakładać na połówki jajek – formować kształt całych jajek. Maczać w surowym roztrzepanym jajku i panierować w tartej bułce. Smażyć do zbrązowienia. Smacznych i fajnych Świąt Wielkanocnych!!! Cytuj
Jolcia Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ciekawy farsz Grumko. Robiłam takie jajka,ale do farszu używałam tylko żółtek i pieczarek.Twój farsz brzmi dużo lepiej,więc na pewno wypróbuję. :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ładnie i smacznie zapowiadają się te jajka...pasują na zbliżające się święta więc pewnie je zrobię :) Cytuj
zakalec Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Podawac na zimno czy cieplo??? Cytuj
ela52 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Witaj Grumko!!! Robilam farsz do jajek z zoltek,pieczarek podsmazanych z cebulka i posiekana natka pietruszki lecz takiego jak Twoj nie robilam wiec wyprobuje go na swieta. Cieplutko pozdrawiam :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.