wiola344 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 :) Paczka makorunu nitki może być też wstążki 500g -ok 30 dkg sera żółtego startego na grubych oczkach -2 jaja -mała puszka koncentratu pomidorowego -sól -pieprz -papryka mielona słodka Wykonanie: ugotować makaron ,do wysmarowanego rondla wyłożyć część makaronu posypać serem-połowe ,polać to koncentrarem wymieszanym z jajami i przyprawami (połowe) nałożyć następną część makaronu i znowu ser i resztę koncentratu .(Ja czasem troche wymieszam makaron ze serem ,ale przesypuje go i tak aby były warstwy. Wstawic do piekarnika na ok40- 45 min w tem. 160 C-180 C i zapiec aż ser się roztopi. Podawać jak przestygnie trochę, wtedy ser poskleja makaron bo inaczej potrafi się trochę rozlatywac,smaczne.Polecam SMACZNEGO. :) Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Wiolu ten makaron zapiekany jest naprawdę pyszny. Wierzch tego makaronu posypałam bazylią... mniam Nam ten makaron bardzo smakował. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu - polecam :) Dzięki Wiolu za przepis :D Cytuj
wiola344 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 :D Witam bardzo dziekuje za opinie od naszej" smacznej mamy" :D ciesze się że zapiekanka smakowała.Pozdrawiam :D :) Cytuj
Miuriel Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Ja też robie podobną zapiekankę. Zdarza się, że urozmaicam ją tym co akurat mam w domu. Dodaję np. kukurydzę z puszki, kawałki szynki, ale zawsze daję kawałki ananasa. Pychotka. Polecam. Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Wioluniu dzisiaj zrobiłam na obiad makaron zapiekany, podkusiły mnie zdjęcia dodane przez Dorotkę, bardo pyszne danie i za przepis składam podziękowanie i pozdrawiam. Cytuj
wiola344 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 :D :D :D Witaj ineczko bardzo dziekuje za pochwały i ciesze że smakowało i polecam również pyszne pulpety- tez są bardzo smaczne i szybko się je robi.Pozdrawiam wiola. :) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Fajny przepis, lubię makaron - robiłam podobny ale trochę inaczej - ten wygląda jeszcze lepiej, zrobię w najbliższym czasie. pozdrawiam, :arrow: :grin: Cytuj
amelia1 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Witajcie Kochani!!! Ostatnio robilam na obiadek taki makaron, tylko przełożyłam jeszcze mięskiem z cebulką, pychotka. Dziękuję mamuś za przepis. Polecam danie wszystkim Pozdrawiam Amelia Cytuj
wiola344 Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 :cry: OOO widze że urozmaicasz makaronik trzeba bedzie spróbować ,dziekuje za pomysł :cry: :razz: Cytuj
basga Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Skoro makaron jest już ugotowany to czy trzeba aż tak długo go zapiekać? Ser rozpuści się o wiele szybciej... Cytuj
wiola344 Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 :cry: witaj basqo masz racje że ser się szybko rozpuści ale jest tam jeszcze jajko z koncentratem i to wymieszane ze serem a wtedy ser tak szybko się nie rozpuszcza,jeśli uda ci się zrobić to szybciej to gratulacje i prosze pochwal się a ja również zredukuje swój przepis :cry: :razz: :razz: pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi