AnkaŚ Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Składniki: 1 kg ryby (płaty) cebula ogórki kiszone Zalewa: 2 szklanki wody 2 łyżki cukru 6 łyżeczek octu 1/2 szklanki oliwy 3 łyżki ketchupu ziele angielskie, liśc laurowy, sól, pieprz 1 przecier pomidorowy mały (np. w puszce) Rybę usmażyc w cieście naleśnikowym (gęste bez cukru). Zimne kawałki układac warstwami w misce tzn. ryba, pokrojone kiszone ogórki, cebula w plastrach i znowu ryba. Do garnka wlac wodę następnie dodac cukier, ocet, oliwę, ketchup, przecier oraz przyprawy. Wszystko zagotowac. Na koniec rybę zalac gorącą zalewą i po ostudzeniu włożyc do lodówki. Smacznego. Cytuj
renigliwice Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Bardzo ciekawy przepis Aniu! Ciekawa jestem, jak smakuje. Może to być bardzo smaczne danie. Dziękuję za przepis i pozdrawiam. Renata :grin: :grin: Cytuj
AnkaŚ Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Renato ta ryba najlepiej smakuje na zimno, ważne jest żeby nasiąkła dobrze zalewą. Mam nadzieje że będzie ci smakowało. Napisz jak ci wyszła :grin: jak już ją zrobisz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.