Skocz do zawartości

Problem nic nie wnoszących postów.  

30 użytkowników zagłosowało

  1. 1.

    • zakazem pisania takich postów
      11
    • ograniczeniem liczby takich postów (1 na 10 postów mo?e by? "chwal?cy" lub "anonsuj?cy wykonanie" ;)
      5
    • zostawieniem tego tematu tak jak jest teraz (bez ogranicze?)
      14


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zaglosowalam za ograniczeniem. Wiadomo,ze dla autora przepisu mile jest zauwazenie jego tematu,"docenienie".Ale faktycznie czasem jest to denerwujace.Co innego,gdy ktos juz dany przepis wykonal i dzieli sie swoimi uwagami,ewentualnymi zmianami w przepisie...

  • Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Odważę sie pierwszy powiedziec coś innego.Ja nie jestem za zakazem,uważam że tak jak do tej pory,jest milej. :grin: Mnie te posty nie przeszkadzają. Ale ostatnie i decydujące słowo powinno należeć do naszych uroczych Administratorów :grin:

Opublikowano

No i czekałam na taką wypowiedź.Prawie każdy pisze lub napisał takiego posta.Mi one tez nie przeszkadzają.Szczerze mówiąc jeśli zaczną się takie niezrozumiałe zakazy to zwłaszcza nowi forumowicze będą mieli problem,żeby się w tym wszystkim połapać.Przecież jeśli ktoś nie chce czytać całej dyskusji na temat jakiegoś przepisu to nikt go nie zmusza.Zawsze można wejść na profil użytkownika i zadać mu konkretne pytanie.Ale jeśli to jest aż taki problem to wybór jest tylko jeden.Zgodzę się oczywiście z tym jak zagłosuje większość.Pozdrawiam :grin: :grin: :grin:

Opublikowano

Ja mam trochę inną propozycję, może umieścić guziczek pod pierwszym postem z napisem dziękuje...co załatwi sprawę tak rozwiązano to jednym z zagranicznych forów DotSiS: post-4653-1175617293_thumb.jpg ... dzięki temu wiadomo kogo to zainteresowało i ile osób. Czyli piszący przepisy-posty będą zadowoleni widząc podziękowania, no i może zmniejszy się ilość niepotrzebnych i nic nie wnoszących wypowiedzi. Druga sprawa to zbieranie punktów, no cóż jeśli chce się dostać do tematów z "wpisowym" limitem 100 punktów, to niektórzy będą się łapać wszelkich sposobów by mieć więcej tych punktów. Moim skromnym zdaniem, to i tak cała robota spada na administratora, a jak forum się rozrośnie to trzeba będzie zwiększyć liczbę osób moderujących forum, bo żaden nakaz czy prośba nie zmieni tego stanu rzeczy, bo każdy ma inny charakter, jedni mówią dużo i nie zawsze z sensem, a drudzy rzadko ...tacy po prostu jesteśmy... PAX.

Opublikowano

No zakazów oczywiście nie będzie - nazwałem to tak tylko pro-forma. Moim zdaniem nie (i zdaniem części forumowiczów - jak na razie większej) takie, nazwijmy to inaczej :grin:, zalecenia nie są takie niezrozumiałe. Ale właśnie po to ta dyskusja aby to wyjaśnić.

Jak na razie myślę (biorąc pod uwagę obecny wynik sondy 6/5/6), że stanie na pewnym kompromisie. To znaczy jeżeli będzie zbyt wiele pod danym przepisem postów takich o jakich mówimy będziemy (losową) część z nich usuwać. Aby została rozsądna ilość, tak, aby nie pogubiły się wśród nich jakieś treściwe porady czy pytania odnośnie przepisu.

Liczę także na rozsądek forumowiczów - to znaczy jak są już dwa posty jeden za drugim, że coś smakuje - pisanie trzeciego, czwartego i piątego nie ma sensu. Ale przyznam, że jak na razie takich sytuacji było minimalna ilość, tak więc to czysto hipotetyczne stwierdzenie.

no cóż jeśli chce się dostać do tematów z "wpisowym" limitem 100 punktów, to niektórzy będą się łapać wszelkich sposobów by mieć więcej tych punktów.

Dlatego też mam propozycję, aby do grupy aktywni forumowicze przyjmować na nieco innych zasadach. Jakich - podyskutujemy w innym miejscu. Oprócz liczby postów chciałbym też wziąć pod uwagę rodzaj tych postów. Albo jeszcze inne rozwiązanie - założymy podforum na którym będziemy rozmawiać (głosować, polecać), czy przyjąć osobę do takiej grupy. Oczywiście warunkiem podstawowym byłoby wyrażenie chęci przystąpienia do grupy przez taką osobę.

Wiem, że ktoś może zarzucić, że tworzymy sobie jakieś takie niezrozumiałe, "wyższe" grupy - ale nie o to chodzi. Są ludzie, którzy chcieliby podyskutować u nas w gronie ludzi zaufanych, pewnych (patrz tutaj: https://www.smaczny.pl/forum/Dostep-I-Bezpi...bie-t4050.html).. Z drugiej strony kryterium 100 postów można także osiągnąć bardzo szybko.

https://www.smaczny.pl/forum/Grupa-Aktywni-...icze-t4360.html - tutaj o tym dyskutujemy

Dobry pomysł z tymi podziękowaniami - przemyślimy. Chociaż żeby rozwiązać problem w większym stopniu trzeba by też zrobić przycisk - Wykonam ten przepis :grin:

Zgadzam się również z tym, że wszyscy jesteśmy różni i jedni lubią takie wypowiedzi inni nie. Ba - to może nawet zależeć od chwili - szukając szybko przepisu takie posty mogą denerwować, a przeglądając wieczorem forum możemy być w bardziej "gadatliwym" nastroju :grin:

Opublikowano

Głosowałam za zakazem. Co prawda, zajmuję się na forum tylko czytaniem i rzadko piszę, jest to trochę irytujące, gdy przeglądam jakiś przepis i, żeby dokopać się do jakiejś konkretnej wskazówki, muszę przebrnąć przez mnóstwo 'ochów' i 'achów' :grin: I na pewno wiele osób wolałoby, by forum stało się bardziej przejrzyste :grin:

Podpisuję sie pod tym też w 100%

Jest masa przepisów( z początków forum) które nie posiadają komentarzy a przydała by się jakaś opinia jeśli ktoś zna przepis natomiast jeśli pojawi się nowy przepis wszyscy ( mnie również się zdarza ) :grin: już zachwalają przed zrobieniem, później jeszcze raz po zrobieniu, czy na prawdę wszystko nam tak bardzo smakuje? Jest miło i niech tak zostanie ale stracimy wiarygodność wychwalając wszystko pod niebiosa, może jakieś spostrzeżenia uwagi wniosą coś nowego ;) i nowym forumowiczą będzie łatwiej dokonać wyboru wyszukując istornych wiadomości nie przedzierając się przez lukier.

Mamy przecież gwiazdki do oceny. :grin: ;) Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję że nie uraziłam nikogo, ale chyba po to było zadane pytanie żeby szczerze się wypowiedzieć :grin:

post-3146-1175619847_thumb.gif

Opublikowano

Co do oceniania - moim zdaniem lepszą metodą jest przyznanie przepisowi gwiazdki. Popularność przepisu i wartość oceny możemy poznać przez sprawdzenie ile takich gwiazdek przepis otrzymał (jest to ułomna forma tego, co proponuje Slawera).

Co do czata: oczywiście ZAPRASZAMY :grin: Zrobiliśmy wiele aby go rozruszać - ale chyba jeszcze za mało - cóż - pomyślimy.

Przed 15 minutami było nas na forum 26 zarejestrowanych osób (i ponad 150 niezarejestrowanych) - to naprawdę spora grupa - mam nadzieję, że wkrótce nasz czat ożyje - ale to zależy od nas wszystkich :grin:

A wiecie co - teraz przyszła mi do głowy jeszcze inna propozycja - może pod każdym tematem umieścimy taki SHOUTBOX - czyli miejsce w którym każdy mógłby na szybko wypowiedzieć się. Taki BOX nie zajmuje dużo miejsca a może właśnie być miejscem takich luźnych wypowiedzi :grin: Poszukam czegoś takiego i zaprezentuje. Ale jestem na 100% przekonany, że się Wam spodoba.

Opublikowano

głosowalam za zakazem... zagladam tutaj codziennie, czytam przepisy i czasami wydaje mi się, że tych "zachwytów" i "pochwal" jest za duzo... chociaz wiem, ze dla autora danego przepisu, są to miłe slowa i jest mu napewno przyjemnie, ale wszystko powinno byc w granicach normy, a zdarzaja się czesto wlasnie stwierdzenia typu : smakowicie to wyglada...jutro to zrobie...ale ciacho ci wyszlo...a juz w ogole nie do przyjecia są tamaty "polityczne" czy cos w podobnym stylu, bo i takie tu mozna bylo zauwazyc, ale Marcin szybko to usuwał i dobrze... tyle mojej opini...decyzje podejmą Marcin i Dorota po "ostatecznym" wypowiedzeniu sie wszystkich "smacznych" forumowiczow... pozdrawiam :grin: Jola

Opublikowano

Cóż - dyskusje na tematy polityczne oczywiście są ciężkie i bardzo "konfliktogenne", ale jak już pisałem niewiele tutaj usunęliśmy (na pewno nic merytorycznego) - była jedna dyskusja dość polityczna, ale obyło się bez ofiar :grin: Czego powodem jest bardzo (tak uważam) wysoki poziom wszystkich wypowiadających się Smakowiczów. Ja bałem się takiej dyskusji bo czasami czytam komentarze na różnych portalach - ale tutaj jest zupełnie co innego :grin: I już się nie boję :grin:

Opublikowano

:grin: NO PEWNIE-NA NASZYM FORUM SĄ SAME KULTURALNE I WYROZUMIAŁE OSOBY :grin: A co to pojawiło się na dole stronki-jakieś "podobne tematy"? :grin: Czy to jest ten nowy BOX-cośtam? :grin: Mnie już podoba się ten pomysł.

Opublikowano

Dodałem do forum 2 rzeczy: - Podobne tematy - jak sama nazwa wskazuje to lista podobnych tematów do tego obecnie oglądanego. - Liczba oglądających dane forum/podforum Taki shoutbox do każdego to chyba ja pierwszy wymyśliłem :grin: i nie mogę nigdzie znaleźć takiego MODA (modyfikacja forum). Są takie shoutboxy, ale tylko takie wyświetlane na głównym forum - a nie o to mi chodziło.

Opublikowano

No cóż-nie od razu Kraków zbudowano :grin: ,napewno coś wymyślisz i napewno nam sę spodoba :grin: ,będziemy mogły gadać jak się "wciągniemy" :grin:

Opublikowano

mały off-topic: też tak się właśnie zastanawiałem czy widziałem gdzieś na innych forach shoutbox'y przy każdym temacie ale chyba właśnie nie :grin: idąc dalej tym tropem, mam pewną obawę że taki shoutbox może przejąć lub rozwiązać problem związany z "niepopularnością" chat'u...wszystko zależy od punktu patrzenia

wracając do tematu, czy sonda została ustawiona na jakiś określony czas? (chodzi mi o termin podjęcia wiążących decyzji)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.