Doris Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Składniki: 1 łyżka "Vegety" lub "Jarzynki" 2 kostki bulionowe 5 cienkich parówek 30 dag pieczarek pieprz, sól, maggi mąka i śmietana do podbicia Vegetę i kostki zagotować w ok. 1,5-2l. wody, aż się rozpuszczą. W tym czasie obrać i pokroić pieczarki. Wrzucić do wywaru, gotować ok. 45 min. W międzyczasie parówki obrać ze skórki, każdą parówkę naciąć wzdłuż 3 razy. Ugotować w oddzielnym garnku. Po wyjęciu parówek, pokroić je w talarki. Wrzucić do zupy. Podbić ją mąką i śmietaną, doprawić solą, maggi, pieprzem. Smacznego!! Cytuj
Qozak Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zupka pyszna ;) Proponuję podawać z grzankami (ptysiami ?) do zup kremów i duuużo mąki + mikser. W pewnym momencie "traciłem pacjenta" bez tej mąki :D Nie za ładna wyszła, ale pokaże: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Doris Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Z refleksem szachisty (ale nie było mnie tu dłuuugo) dziękuję za komentarz i za zdjęcie. :sad: A z groszkiem ptysiowym dobry pomysł. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.