apsik Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 SKŁADNIKI 50 dag piersi z kurczaka 50 dag pieczarek około 15 dag kiełbasy cienkiej chudej biała część sporego pora 1/2 szkl gęstej śmietany 1-2 łyżeczki łagodnej musztardy 1 łyżka mąki 1/2kostki rosołowej,olej,przyprawa do drobiu, WYKONANIE Pieczarki kroimy w plastry i smażymy na oleju z małym dodatkiem masła. Mięso kroimy w paseczki ,posypujemy przyprawą i smażymy,dodajemy do mięsa kiełbasę w kostkę i pokrojony w cienkie plasterki por. Przekładamy do garnka pieczarki ,dodajemy mięso z dodatkami,wlewamy 1/2 szklanki wody i dajemy kostkę.Wszystko zagotować,zagęścić mąką z odrobiną wody,na końcu dodać śmietanę i musztardę,doprawić według uznania. Przepis wypróbowałam dzisiaj na obiad,przepis pochodzi z gazety rolniczej mojego mężusia,pozdrawiam . Dodam jeszcze że ja podałam z ryżem ale można z makaronem lub ziemniakami. Cytuj
zakalec Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Bardzo ciekawy przepis. Brzmi smacznie. Wkrotce wyprobuje... Cytuj
apsik Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Polecam tę potrawkę ,ja nie przepadam za bardzo za mięsem ale takie coś zawsze mi smakuje,pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi