ina12 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Kilogram chudego boczku, cieńki płat bez skóry sól, pieprz, estragon, oregano Farsz 40 dag mielonego mięsa wieprzowego jajko 20 dag pieczarek nieduży por po łyżce masła i smalcu łyżeczka soli po pół łyżeczki pieprzu i roztartego rozmarynu Boczek natrzeć solą, pieprzem i zostawić na 1-2 godz w chłodnym miejscu. Pieczarki pokroić na ćwiartki, lekko przesmażyć na maśle, ostudzić. Białą umytą część pora pokroić w cieńkie plasterki, połączyć z pieczarkami i mięsem, dodać przyprawy i jajko, dokładnie wyrobić masę. Boczek posmarować grubo farszem, zwinąć, przewiązać nitką, obsypać ziołami, ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 1,5 godz. skrapiając wodą i podlewając wytworzonym sosem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.