apsik Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 BISZKOPT 6 jaj 6 łyżek wody wymieszać z żółtkami 1 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 3/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl kawy cappucino orzechowej 1 1/2 łyżeczki proszku Zrobić tak jak biszkopt,upiec. MASA 1/2 litra śmietany kremówki 1 śnieżka 1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w 1/2 szkl wody 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kawy cappucino Śmietanę ubić,dodać śnieżkę,cukier,kawę ijeszcze ubić,na koniec dodać zimną galaretkę. Przełożyć przekrojony placek masą,można wcześniej nasączyć go roztworem kawy cappucino i wódki.Po wierzchu polukrować lub posypać pudrem. Cytuj
andy8 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 a mozna capuccino zastapic kakao :grin: Cytuj
apsik Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Nie próbowałam bo ja bardzo lubię placki z kawą,ale możesz spróbować.Można rozpuścić kakao w odrobinie wody lub dać kakao rozpuszczalne,poeksperymentować możesz,daj znać co z tego ci wyszło. Pozdrawiam i życzę udanych wypieków. Cytuj
apsik Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zachęcam Was moi kochani do wypróbowania tego placuszka-szczególnie amatorów kawy cappucino,robi się szybko i jeszcze szybciej znika. :grin: Cytuj
marzycielka Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Apsik bardzo ciekawy przepis podałaś i na pewno ciasto to jest pyszne.Na pewno je wypróbuję niebawem i jak spróbuję to dam znać jak mi smakowało.Zresztą tu na tej stronce jest tyle smakowitych przepisów na ciasta,że nie można się zdecydować które zrobić.Dzięki za przepisik,już znalazł się w moim zeszycie.Pozdrawiam. Cytuj
Emka Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Apsik znam to ciacho jest rewelacyjne uwielbiam smak cappucino i dlatego do masy daję 4 łyżki kawy, biszkopt nasączam roztworem kawowo alkoholowym.Przekrojony biszkopt przekładam połową kremu przykrywam biszkoptem wykładam reszte kremu i posypuję utartą czekoladą. Cytuj
apsik Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Emko ale oczywiście ,że ilość kawy można zwiększyć jeżeli ktoś lubi bardziej zdecydowany smak. Cieszę się ,że znasz to ciacho ,ja jeżeli mam gości to na wierzchu robię jeszcze kopczyki z bitej śmietany na każdej porcji,wtedy jest rewelacyjne. Pozdrowienia od Eli-apsik. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.