joanna_bydg Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 BISZKOPT Z MASĄ BUDYNIOWĄ Autor (źródełko): Asia Kategoria: Biszkopty. Składniki: 6 szt. jaja 6 łyżek cukru 2 1/2 łyżki mą ziemniaczana 2 łyżki mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypte soli MASA Z BUDYNI 3 szt. budynie śmietankowe 1/2 kg. cytryn 9 łyżek cukru -- kopiaste woda -- gotować w/g 2 op. śmietana kremówka 2 łyżki żelatyny BISZKOPT do miksera dodać jaja+cukier i ubic na gęstą mase potem odstawic od miksera i ręcznie dodać mąkę = proszek do pieczenia. wkładamy ciasto albo na tortownice"26" lub na blachę 24x40 wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180c piec okolo 30 mi. MASA BUDYNIOWA gotujemy budyń na wodzie dodając sok z cytryn +cukier . Gorący budyń nakładamy na ZIMNY BISZKOPT. Smietanę ubić na sztywno dodając podgrzaną żelatyne.(wlewamy strumnieniem wolno do ubiającej sie śmietany) gdy masa na biszkopcie zastygnie nakładamy ubitą śmietanę i posypójemy potartą czekoladą gorzką. JEST WSPANIAŁY SMACZNEGO Cytuj
renigliwice Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Witaj Joanno! Masa pewnie jest orzeźwiająca poprzez dodatek soku z cytryny. Mam pytanie: ile ogólnie ma być wody łącznie z sokiem do gotowania budyniu? Ile też użyć śmietany w ml ? Dziekuję za przepis i pozdrawiam. Renata :grin: :grin: :grin: Cytuj
joanna_bydg Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 witaj wody dodajemy według przepisu na budyniach sok z cytryny jest tylko dodatkiem do tego budyniu i nie wliczamy do do przepisu. Jeśli chodzi o smietane to kremówke i dwa opakowania po 250g i jedną czekolade gorzką pozdrawiam . Cytuj
elusia Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 czy to jest cienki biszkopt?Czy nie za malo maki?czy nie zaistniala pomylka?6jaj a tylko miecale 5 lyzek maki? Cytuj
basga Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Elu-mam taki przepis na biszkopt,gdzie na 1 jajko przypada 1 łyżka cukru i 1 łyżka mąki tak więc nie masz się czego obawiać-biszkopt napewno się uda. Cytuj
joanna_bydg Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Witaj Elu to nie jest pomyłka przepis jest wypróbowany bo tylko takie podaje zycze udanego wypieku i powiec mi potem jak Ci sie udało smacznego Cytuj
elusia Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Joanna,prosze sie nie obrazac,ze sie zdziwilam,bo przewaznie na taka ilosc jaj jest wiecj maki.Na swieta planuje co innego i na razie nie bede mogla Ci odpisac jak wyszlo.Napewno upieke jak beda tansze truskawki,zeby krem zrobic z truskawkami. elusia Cytuj
Isia555 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Joasiu zrobiłam ten pyszny biszkopt jest pycha polecam każdemu juz brakło mi go w pierwsze święto bo każdy chciał dokładkę zrobiłam go troszke inaczej zamiast śmietankowego budyniu kupiłam malinowy ugotowałam według przepisu na wodzie i dałam troszke mniej wody niż zalecałaś ale jest naprawde pyszny i lekki polecam dzięki za przepisik na dobre zagości on w mojkej kuchni Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.