wiola344 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 :grin: Polecam wszystkim co lubią podroby :grin: -500g płuc -przyprawy: ziele angielskie,pieprz,sól lub vegeta,odrobina czosnku mielonego,majeranek,marchew, pietruszka,malutka cebulka, -woda -ziemniaki (nie pisze ile bo to zależy kto jakie gęste zupy lubi) zagotować płuca zebrać piane i dodać wszystkie przyprawy oprócz majeranku,ugotować aż bedą miękkie,wyjąć płuca na tależ pokroić w kostkę i zpowrotem wrzucić do wywaru dodać podgotowane ziemniaki pokrojone w kostkę i dodać to do gotujących się płuc, gotować aż wszystko będzie miękkie. Można jak kto lubi zrobić lekką zasmażkę aby zagęścić zupę albo rozprowadzić łyżkę mąki z wodą i dolać ,zagotować i wtedy dodać dopiero majeranek,wybór zostawiam gosposią.Życze smacznego. :grin: Cytuj
beata_polska1 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ja ostatnio robię zupy z gotowych mrożonek,np:Hortex,wychodzą super smaczne,nie są czasochłonne i mrożone warzywa zachowują wartości odżywcze.Polecam.Beata :oops: Cytuj
wiola344 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 :oops: Witaj beatko_polska można i z mrożonek ale nie na tym polega sztuka gotowania ,też kupuje mrożonki ale powiem szczerze że nie przepadam za zupą zamrożoną ,warzywa są niezbyt smaczne -może komuś to smakuje ale ja polecam własnoręcznie zrobioną zupkę .Pozdrawiam. :oops: Cytuj
sebekwita Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2014 zupa na płucach i zbieranie piany nie brzmi smakowicie, ale kto co lubi.. można to ugotować na innym mięsie? Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2014 Można spróbować z kurczakiem (filetem), powodzenia :) Cytuj
sebekwita Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 zrobiłem :) wyszła ok, tylko chyba musi być jednak jakieś tłustsze mięso. spróbuje jeszcze z jakimś innym. Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 Może wieprzowinka będzie dobra - karczek lub łopatka :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.