wiola344 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 :grin: :grin: -1 kg boczku surowego (może być tłuściejszy ale nie koniecznie) najlepiej jakby był długi - 30 - 40 dkg mięsa mielonego - pęczek zielonej pietruszki - przyprawy - pieprz, papryka, sól albo vegeta, 1-2 ząbki czosnku wykonanie: mięso mielone wymieszać z posiekaną pietruszką i przyprawami posmarować to na boczku i zwinąć w roladę, owinąć roladkę folią albo włożyć do woreczka i ciasno obwiązać nicią, taką roladke pażyć na sicie lub durszlaku ok 1,5 godz. potem zostawić to tak do ostygnięcia w przeciwnym razie rolada może być trochę sucha. Smacznego :grin: :grin: :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.