Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ELU-na dole strony w "podobnych tematach" masz trochę do poczytania na temat bigosu,ja pozwolę sobie dodać jeszcze to

Opublikowano

Są różne metody robienia bigosu...u mnie mama gotuje bigos albo z samej kiszonej kapusty i mięsa i przypraw,albo miesza kiszoną kapustę ze świeżą(taką w główce),a moja siostra gotuje tylko ze świeżej i dodaje przecier pomidorowy,dużo chudziutkiego mięska i przyprawy mmmmm poezja smaku.Mój mąż to bigos mógłby jeść na śniadanie,obiad i kolację i wcale mu się nie przejada :grin: :grin: :grin:

Opublikowano

moja mama zawsze mi mowila ze bigos trzeba gotowac wolniutko ale za to kilka dni ,i ja tak wlasnie gotuje pogotuje troche potem schladzam i na drugi dzien znowu godzinke gotowania wychodzi pycha

Opublikowano

Dokładnie tak - najlepiej smakuje bigos kilkakrotnie odgrzewany. A co do przepisu - sprawdź w linkach pod spodem (Podobne tematy) lub w wyszukiwarce.

Opublikowano

Właśnie dlatego ja raczej mówię o odgrzewaniu :grin: Bo ja zwykle nie mogę wytrzymać nawet jednego dnia - bardzo rzadko udaje się odgrzać bigos więcej niż 3 razy :grin:

Opublikowano

a jakis moderator nie moze po prostu połaczyc tych podobnych tematów w jedna całosc? troche to takie nieporeczne jest - sto tematów na jedno kopyto. a tak byłoby wszystko w kupie...

Opublikowano

Właśnie tak mamy od wczoraj i jest super,przedtem musiałabyś przeszukiwać całe forum by je odnależć :grin:

Opublikowano

Jakoś nie wyobrażam sobie łączenia takiej liczby tematów - każdy z nich rozwinął się w innym kierunku - nie ma zresztą za bardzo takiej technicznej możliwości (po połączeniu tych tematów powstałby jeden wielki mętlik - posty są sortowane wg daty dodania, więc te wątki przeplatałyby się i nie wiadomo by było kto komu odpowiada).