Klosewik Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Jakie jest wasze zdanie na temat "paschy" ? Lubicie tę słodkość ? Gości ona u was na świątecznym stole ? Może podzielicie się wypróbowanym przepisem na ten smakołyk ? :grin: Cytuj
Klosewik Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Słuchajcie ! Pierwszy raz robiłam paschę, wyszła super ! Smakowity deser. Cytuj
renigliwice Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Podziel się więc przepisem, no i zdjęciem. Uwielbiam paschę, choć jej nigdy nie robiłam. Pozdrawiam Cię Klosewik. :oops: :oops: :razz: Cytuj
Doris Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Ja tez nigdy nie robiłam, ale też i nigdy nie jadłam. Chętnie poznałabym przepis. :oops: Cytuj
Klosewik Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Przepis zamieszczę po świętach. :oops: Cytuj
Klosewik Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zauważyłam, że Jamaica podała przepis na paschę, prawie identyczną, co moja. Ja robiłam z połowy składników i dodałam jeszcze pokruszone płatki migdałowe. Pascha ma smak surowgo sera twarogowego, ale jest to coś pysznego, bo deser nadziany jest bakliami. Dla lepszego smaku, żeby nie było zbyt mdłe, dałam również trochę zapachu cytrynowego i sok z jednej cytryny. Miły Marcinie, czy mógłyś umieścić tutaj odsyłacz do przepisu Jamaici - "pascha mojej babci ( najlepsza na świcie)" ? Bo ja nie za bardzo wiem, jak to się robi. Pozdrawiam poświątecznie Cytuj
Dorota Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Marcin troszeczkę jest zajęty - więc podam ten link ja :oops: Oto on: https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=2250 Pozdrawiam również poświątecznie :oops: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi