joanna_bydg Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 . Składniki: 4 szt udka kurczaka bez skóry 3 szt. marchwi 1 szt. pietruszki 1 mały selera 1 szt. pora 2 szt. cebule -- mniejszcze 5 dag masło 2 łyżki mąki 1 szt. liścia laurowego 5 szt. ziela angielskiego 1 łyczka sproszkowany imbir 1 1/2 łyczeczki majranek przyprawa do zup -- do smaku sól ,pieprz, 1/2 pęczka koper i natka pietruszki Udka zalej 2 l zimnej wody. Posól, wrzuć listek i ziele angielskie, gotuj na średnim ogniu. Dodaj marchewki, pietruszkę, seler, cebulę i pora. Przykryj, zagotuj, zmniejsz płomień i uchyl pokrywkę. Warzywa wyjmij po 20 minutach, a kurczaka gotuj jeszcze 15-20 minut. Przecedź wywar do innego garnka, warzywa pokrój w paski, a przyprawy, cebulę i pora wyrzuć. Wyjmij kości z kurczaka, mięso pokrój wzdłuż włókien na paski. Utrzyj masło z mąką, dodaj nieco gorącej zupy, rozetrzyj i wlej do pozostałej zupy. Zagotuj, mieszając, włóż warzywa i mięso, dodaj imbir i 1-2 łyżki przyprawy do zup. Zamieszaj, przykryj, gotuj 3-5 minut. Przypraw solą, pieprzem, imbirem i majerankiem, zdejmij z ognia. Posyp zieleniną Smacznego Cytuj
Dorunia Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Czy to mięso w końcowej fazie utrzyma kształt taki jak flaczki wołowe??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.