iwona30 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Składniki: 1/2 litry kwaśnego mleka lub kefiru 1 jajko 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cukru 3-4 szkl. mąki pszennej Wykonanie: Wszystko składniki wymieszać dokładnie w misce i odstawić na około 15 minut a następnie smażyć na oleju placuszki za złoty kolor. Bardzo dobre są ciepłe z posmarowane masełkiem i posolone super.Polecam :grin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Iwonko zapomniałaś dopisać jednego składnika 1 łyżeczka???czego???Może sody??? Pozdrawiam :grin: Cytuj
iwona30 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Otóż to sody przepraszam.Pozdrawiam. Cytuj
Dorunia Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 U mnie w domu też robimy takie placki na kolację...szybko się je robi i szybko znikają...znam osoby,które robią je na wodzie,ale to już nie to samo...my zajadamy je z dżemem i popijamy mlekiem :oops: Cytuj
niuniaczek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Wczoraj je wypróbowałam - były smaczne. Najważniejsze ze łatwe w przygotowaniu i wszyscy zjedli ze smakiem, dzieki pozdrawiam :razz: Cytuj
ottawa Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 zrobilam dzisiaj te placuszki, ale bez jajek... taki mam przepis...szklanka kefiru - ja dalam maslankę, nie mialam kefiru - łyżeczkę sody i tyle mąki, żeby ciasto było gęste...tak gęste, żeby mozna było nakladac je łyżką i po prostu smażyć....sa bardzo smaczne....dodatki takie, jakie kto lubi...ja serwuję na słodko, delikatnie slodko, czyli troszkę cukru, jak na racuszki.... pozdrawiam...Jola :razz: Cytuj
iwona30 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Wczoraj je wypróbowałam - były smaczne. Najważniejsze ze łatwe w przygotowaniu i wszyscy zjedli ze smakiem, dzieki pozdrawiam :grin: Cieszę się że bardzo smakowało ja proziaczki przekrajam na pół i smaruje masłem troszkę solę i są super pozdrawiam. :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.