Jolanta Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Skladniki: 0,5 kg máki 1 kostka margaryny 2 lyzeczki proszku do pieczenia 5 zóltek 0,5 szkl. cukru 1 cukier waniliowy Na masé: 1 kg jablek 4 lyzki cukru 2 lyzeczki cynamonu 1 galaretka pomaranczowa Sposób wykonania: Skladniki ciasta wymieszac ze soba, tak aby powstala masa platyczna. Owinac w folie aluminiowa i wstawic do lodówki na okolo 30 minut. Jablka obrac i zetrzec na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Wymieszac z cukrem, cynamonem i galaretka (mogla byc jablka gotowe ze sloika). Polowe ciasta wylozyc na blaszke ponakuwac widelcem i wstawic na 10 minut do nagrzanego pierkarnika (180*C). Po upieczeniu spodu wylozyc na niego mase jablkowa, a z drugiej polowy uformowac kratke. Wstawic do piekarnika i piec przez 30-35 minut w 180-200*C. Po upieczeniu i ostudzeniu szrlotke posypac cukrem pudrem lub lukrem. Zycze smacznego ! [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
mac51 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Zrobiłem :evil: Bardzo dobra szarlotka. Górę posypałem kruszonką :) Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Maćku ja w dalszym ciągu podziwiam Twój talent. Szarlotkę bardzo ładną upiekłeś, wiem że jest pyszna. Cytuj
andy8 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Zaczynam wierzyć w to że mężczyźni to najlepsi kucharze i widać że cukiernicy także jak tylko chcą-piękna szarlotka :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi