Halinka Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Masa serowa: 1 kg sera 6jajek 2 szkl. cukru 3 szkl. mleka 2 budynie 3/4 szkl.oleju spód: 1 jajko 15 dag cukru 12 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyzka cacao szkl. mąki Spód wyrabiamy i wylepiamy nią prostokątną forme. Ser przeciskamy przez preskę dodajemy jajka, cukier i wyrabiamy mikserem. Olej, mleko i dwa budynie wymieszać i wlać do masy serowej konsystęcja powinna byc lejąca (wodnita) wlewamy na spód ciasta i wstawiamy do piekarnika na 50 min. o temp.180st.C życze smacznego :D Cytuj
AnRa Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Witam! :D zrobiłam ten sernik jest rewelacyjny, niebo w gębie!!!!!!!!!!!!!! Polecam go wszystkim smakoszom Pozdrawonka Cytuj
agnieszka Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Rzeczywiscie ...bardzo dobry...ale trzymałam go dłuzej w piecu.Konsystencja sera mnie troche przeraziła bo była taka lejąca ale grunt to sie nie przestraszyc. Cytuj
basga Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Troszkę przypomina sernik z rosą 🙂 Cytuj
wiola344 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 ten sernik jest rzeczywiście przepyszny ale ja robie" go troszke inaczej" do ciasta nie daje kakao ani białka to zostaje ,pozatym do sera rownież nie daje białek i o pół szkl mleka mniej i oleju 0,5 szkl. 15 min przed koncem pieczenia wykładam na ciasto ubitą piane z tychże białek z dodatkiem 3 łyżek budyniu śmietankowego takiego jak do sera, i nadal pieke aż piana się zrumieni , na patelni zozgrzewam masło dużą łyżkę i dodaje ok 15 dkg wiórek kokosowych ale prażę tyle aby tłuszcz się wchłoną i wykładam to na rumianą pianę ,albo też ostatnio jak robie to do ubitej piany wsypuje wiórka i też jest dobre :grin: polecam spróbować Cytuj
ina12 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Polecam jest bardzo dobry, ja jeszcze troszeczkę inaczej go robię. Ciasto kruche 25 dag mąki 10 dag cukru 1/2 kostki palmy 1 jajo 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg twarogu 5 żółtek 1 szklanka cukru 6 łyżek oliwy - dawniej jak piekłam to dodawałam 1/2 szklanki oleju i 3 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 1 litr mleka Pozostałe białka ubijam z 3/4 szklanki cukru, dodaję 10 dag wiórek kokosowych mieszam dokładnie i rozkładam na serniku. Piekę 50 min. nakładam kokos i piekę jeszcze 15 min. Cytuj
andy8 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ineczko a czemu teraz zmieniłas proporcje czy taki jest lepszy :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Halinko ja sama od siebie nie zmieniłam, mam dwa przepisy i oby dwa są bardzo dobre. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.