aska1985 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 40 dag bezów 2 szklanki słodkiej śmietanki 18% 2 torebki cukru waniliowego 2 łyżeczki cukru pudru 4 łyżki zelatyny sok z 1/4 cytryny 1 puszka ananasa 2 pomarańcze 6 mandarynek 1 kiwi 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Pomozrańcze i mandarynki umyć, obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Kiwi umyć, obrać i pokroić w plasterki. Ananasy osączyć na sitku. Żelatynenamoczyć w 3 łyżeczkach zimnej wody, a gdy napęcznieje podgrzać n małym ogniu, stale mieszając, aż się całkowicie rozpuści. Śmietanę ubić dodając pod koniec ubijania cukier puder i cukier waniliowy oraz po kropelce rozuszczona żelatynę i sok z cytryny. Na paterze lub durzym talerzu układać warstwami: bezy, owoce i bitą śmietane. Udekorować startą na tarce czekoladą i kiwi. Schłodzić 2-3 godziny w lodówce. Cytuj
Krystyna68 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Moja mama robi inne ciasto z bezów. Jak zrobimy dzisiaj z babcią to ciasto. To podam przepis i zdjęcie. Nasze ciasto jest pyszne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.