Marcin Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witajcie w Wielką Sobotę. Właśnie z Dorotą wybieramy się do kościoła poświęcić co mamy do poświęcenia :oops: Sfotografowaliśmy koszyczek i później zamieścimy je na forum. Jeżeli macie czym zróbcie również zdjęcie i zrobimy sobie taką mini galerię. A gdzie u Was święcą jajka? U nas dawniej ksiądz jeździł w wyznaczone miejsca tak więc chodziliśmy tylko do jednego z sąsiadów - teraz trzeba jeździć do kościoła - mamy święcenie o 9 i o 10 więc trzeba rano wstać :oops: Ale to i dobrze - bo po co tyle spać. Pozdrawiam Marcin Cytuj
apsik Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 U mnie dzieciaki poszły ze święconką,ksiądz przyjeżdża na godzinę 10 więc nie trzeba się tak śpieszyć,już zresztą dawno wrócili.Teraz są w kościele,bo u nas ministranci mają wartę przy grobie i co godzinę się zmieniają. Korzystając z okazji chciałabym złożyć najszczersze życzenia świąteczne,smacznego jaja i mokrego dyngusa,przyjemnego wypoczynku,pięknej pogody na spacery i samych pyszności. Pozdrawiam wszystkich Ela. Cytuj
Marcin Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Dziękuję za życzenia - nawzajem :oops: U nas wartę pełnią strażacy - wyglądali bardzo odświętnie - w galowych mundurach, białych rękawiczkach i kaskach :oops: Dzisiaj w kościele było mnóstwo ludzi :oops: Ksiądz nawet kiedyś mówił fajny dowcip: że przychodzi ktoś do niego i mówi: "Proszę księdza - ja to mam szczęście - co przyjdę do kościoła to święcą jajka" :razz: Cytuj
Jolanta Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Ja z rodzinka bylismy ze swieconka na 10.30 w kosciele pierwszy raz bylam za granica na swieceniu pokarmow to byl polski ksiadz bo tu nie obchodzi sie tej tradycji. Cytuj
ottawa Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 U mnie, idzie się do kościoła...święcenie pokarmów odbywa się od 10.00 rano do 15.00 po poludniu...własnie w tej chwili, mąz i syn poszli razem, a ja kończę ostatnie już przygotowania do świąt, i zyczę raz jeszcze wszystkim zdrowych, pogodnych i radosnych świąt WIELKANOCNYCH !! Jola :oops: https://www.madzik.pl/wielkanoc/wielkanoc.gif Cytuj
mac51 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich w Wielką Sobotę.Proszę spojrzeć na mój koszyczek wielkanocny, życząc Zdrowych i Wesolych Swiąt :oops: Cytuj
Dorunia Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 U mnie święcenie pokarmów jest zawsze w Katedrze od 10.00 co pół godziny do 14.30.W tym roku był tata,gdyż razem jemy śniadanie wielkanocne i spędzamy święta.Jutro może uda mi się zrobić zdjęcie koszyczka to pokażę Wam jak wygląda u nas :oops: Cytuj
Ewa1 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 U nas ksiądz pokarmy święcił o 12:30. Ponieważ mieszkam na wsi, jak co roku odbywa się to koło krzyża, który znajduje się nia początku wioski. Życzę wszystkim Smacznego Jajka! Cytuj
julka_s Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 O to mój koszyk. Wesołych Świąt! Cytuj
kate_76 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Piekne te wasze koszyczki! My mielismy swiecenie o 15 ,jest to kosciol Angielski ale ksiedza mamy Polskiego,koszyczek tez mam jak najbardziej Polski . Zycze wszystkim pieknych SWIAT WIELKANOCNYCH! Cytuj
Dorunia Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ja nie zdążyłam zrobić zdjęcia naszemu koszyczkowi,gdyż jak przyjechaliśmy do rodziców to wszystko było już na stole... :oops: Cytuj
Wiolka Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Doruniu Twój koszyczek napewno wyglądał bardzo ładnie . Niemartw się święta są już za rok . Pozdrawiam. :oops: :oops: :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi