piorek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam wszystkich od dawna zastanawiam się czym się różni Żurek od białego Barszczu może ktoś zna odpowiedź na tak skąplikowane pytanie Cytuj
DeLarge Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 nie jest aż tak bardzo skomplikowane: żur robiony jest na zakwasie z mąki żytniej natomiast barszcz na zakwasie z mąki pszennej pozdrawiam Cytuj
piorek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 I to wszystko a smakuje tak samo. Cytuj
DeLarge Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 hmmm?...czy ja wiem...dla mnie żur jest bardziej wyrazisty (bardziej "kwaskowaty") a barszcz biały jest łagodniejszy, ale o gustach sie nie dyskutuje pozdrawiam Cytuj
piorek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 dla mnie różnica jest tylko taka że w każdym regionie polski inaczej smakuje może macie jakiś super przepis na żur Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi