grumko Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Kotlety schabowe Olgi w cieście serowo - ziołowym zapiekane z porem Składniki: Ciasto: 3 jajka pół szklanki mleka pół szklanki startego sera 2/3 szklanki mąki łyżka drobno posiekanej natki pietruszki po pół łyżeczki roztartej bazylii lub tymianku sól Reszta: 6 kotletów schabowych 3 obgotowane pory 2 serki topione kilka łyżek oleju łyżka masła sól, ćwierć łyżeczki pieprzu Jajka, mąkę (łyżkę odłożyć), żółty ser, natkę pietruszki, bazylię i sól ubić wlewając powoli mleko, aż składniki się połaczą. Odstawić na godzinę. Pory obgotować. Serki topione włożyć do zamrażalnika. Mięso zbić, lekko posolić i posypać resztą mąki. Kotlety zanurzać w cieście i smażyć 4-5 minut z obu stron na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodać łyżkę masła. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem. Na każdej porcji położyć kawałek pora przekrojonego na pół. Schłodzone serki topione zetrzeć na tarce o dużych otworach i posypać nimi pory. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać, aż ser się zrumieni. Smacznego!! Cytuj
zakalec Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 A tak oto wyszly moje... Cytuj
jgust Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Witam!czy te pory mozna zastąpić czymś innym?a poza tym pysznie to wygląda i napewno wypróbuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.