Jolanta Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 SKLADNIKI: 3 filety z kurczaka 6 plastrow boczku wedzonego 25 dag.pieczarek cebula 1 szkl. bulionu gesta smietana musztarda sól Robie to tak: Filety przekrois na pol(czyli w zdloz)rozbic tluczkiem posolic i odstawic na 30 min.Cebule drobno pokroic i zeszklic dodac do niej drobno pokrojone piczarki i przesmazyc doprawic sola i pieprzem wedle swojego smaku.Platy miesa posmarowac cienko musztarda.Na kazdy polozyc farsz i zrolowac a nastepnie zawinac w plastry boczku i spiac wykalaczka.Smazyc na chrupiacoze wszystkich stron.Juz usmazone przelozyc do garnka zalac gotowym bulionem i dusic przez 10 min.Zabielic sos smietana i GOTOWE!!! [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Zycze Smacznego ! [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
niuniaczek Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Mam pytanko- może trochę głupie - ale zapytam - czy farsz nie wydostaje sie na zewnątrz podczas duszenia? Ostatnio robiłam podobne z innego przepisu i wiecej farszu miałam w sosie niz w roladkach. Na Twoim zdjęciu wygląda fajnie.Spróbuję z Twojego przepisu, pozdrawiam :razz: Cytuj
Jolanta Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Witaj Niuniaczku! Bez obaw pieczarki sie nie wydostana na zewnatrz poniewaz najpierw je smazymy a podczas smazenia miesko troche sie kurczy a pozniej dusimy tylko 10 min.Powodzenia i pozdrawiam :razz: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
niuniaczek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Wielkie dzięki, dzisiaj u nas były na talerzu , mniam, pychotka, pozdrawiam :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi