Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też robiłam te wafelki według tego przepisu. Są bardzo dobre. Wiele osób pytało mnie, jak je się robi. Szczerze polecam.

Opublikowano

Raz robiłam te wafelki z połowy masy,a 2 połowę zastąpiłam nutellą ze śliwek z przepisu Janki z forum i też były smaczne,ale wtedy robiłam tylko z galaretki cytrynowej :oops:

Opublikowano

Ciekawa propozycja na wafelki. Czasami robię ale z klasyczną masą z mleka w proszku. Jadłam kiedyś wafelki z karmelem, też były pyszne, ale nie można posmarować zbyt grubo, żeby nie były za słodkie.

Opublikowano

muszę sprubować bo smacznie brzmi i smacznie wyglada ja zawsze robię wafelki z masą karmelową czyli gotuję 3 godziny mleczko skondensowane słodzone w puszcze jak wystygnie otwieram i miksuję z masłem pycha też są !!!! UWAGA raz otworzyłam puszkę niewystudzona i strasznie sie poparzyłam nie polecam

Opublikowano

Z tym otwieraniem puszki to naprawdę trzeba uważać,bo można sobie narobić biedy na bardzo długo...ja zawsze czekam,aż puszka jest całkiem zimna,a jak bardzo mi się spieszy to studzę w zimnej wodzie :oops:

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Robiłam je jeden raz i nie smakowały mi niestety. :wink: Jak dla mnie za słodkie i za tłuste (masło,galaretki,cukier,śmietanka).Strasznie czuć w nich to masło.Lubię andruty,ale nie w tym wydaniu.Ale to kwestia gustu.Chyba,że to wina rodzaju masła :wink: sama nie wiem. :wink:

Opublikowano

Witaj Doruniu!! Brzmi smacznie, ale mam dwa pytania: 1) Czy z gotowanej śmietany nie zrobi się masło ( takie gródki)? 2) Czy wafle po przełożeniu nie zrobią się miękkie i mogą poleżeć 2-3 dni? Pozdrawiam i proszę o odpowiedż.

Opublikowano

Witaj Ado!!! Śmietana ma być słodka więc nie zrobi się masło,a wafelki trochę zmiękną,ale nie mocno...mogą poleżeć nawet dłużej...tylko nie wiem,czy doczekają,bo są naprawdę smaczne. Pozdrawiam :wink:

Opublikowano

Robiłam je jeden raz i nie smakowały mi niestety. :wink: Jak dla mnie za słodkie i za tłuste (masło,galaretki,cukier,śmietanka).Strasznie czuć w nich to masło.Lubię andruty,ale nie w tym wydaniu.Ale to kwestia gustu.Chyba,że to wina rodzaju masła :wink: sama nie wiem. :wink:

Ja robiłam te wafelki już kilka razy i nigdy nie miałam odczucia,że są za tłuste,a na pewno nie są za słodkie.

Pozdrawiam :shock:

Opublikowano

Dzięki Doruniu za odpowiedż. Ponieważ w niedzielę mam mieć gości to może zrobię ( jak w moim sklepie znajdę śmietanę i wafle-mieszkam na wsi, a sklep mamy zaopatrzony okropnie). Pozdrawiam,pa.

Opublikowano

Cześć!! Zrobiłam wafelki, bardzo dobre. Trochę zmodyfikowałam przepis tzn. podzieliłam masę na pół i do jednej połowy dodałam galaretkę wiśniową, a do drugiej cytrynową. Wyglądają bardziej interesująco, zobaczymy co powiedzą goście. Dzięki za przepis, bo bardzo szybko się je robi. Hej!!!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.