Dorunia Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Znalazłam ten przepis i robiłam już te wafelki kilka razy,ale teraz zrobiłam je na święta i pstryknełam foteczkę.Są bardzo smaczne i szybko się je robi. Cytuj
renigliwice Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ja też robiłam te wafelki według tego przepisu. Są bardzo dobre. Wiele osób pytało mnie, jak je się robi. Szczerze polecam. Cytuj
Dorunia Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Raz robiłam te wafelki z połowy masy,a 2 połowę zastąpiłam nutellą ze śliwek z przepisu Janki z forum i też były smaczne,ale wtedy robiłam tylko z galaretki cytrynowej :oops: Cytuj
gagatu Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ciekawa propozycja na wafelki. Czasami robię ale z klasyczną masą z mleka w proszku. Jadłam kiedyś wafelki z karmelem, też były pyszne, ale nie można posmarować zbyt grubo, żeby nie były za słodkie. Cytuj
apsik Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ja także polecam wafelki w takiej formie,Doruniu ale bym zjadła jednego,pozdrawiam Ela. Cytuj
Isia555 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 muszę sprubować bo smacznie brzmi i smacznie wyglada ja zawsze robię wafelki z masą karmelową czyli gotuję 3 godziny mleczko skondensowane słodzone w puszcze jak wystygnie otwieram i miksuję z masłem pycha też są !!!! UWAGA raz otworzyłam puszkę niewystudzona i strasznie sie poparzyłam nie polecam Cytuj
Dorunia Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Z tym otwieraniem puszki to naprawdę trzeba uważać,bo można sobie narobić biedy na bardzo długo...ja zawsze czekam,aż puszka jest całkiem zimna,a jak bardzo mi się spieszy to studzę w zimnej wodzie :oops: Cytuj
grumko Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 robiłem w ten weekend i rzeczywiście są bardzo smaczne. Cytuj
bernadettt Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Robiłam je jeden raz i nie smakowały mi niestety. :wink: Jak dla mnie za słodkie i za tłuste (masło,galaretki,cukier,śmietanka).Strasznie czuć w nich to masło.Lubię andruty,ale nie w tym wydaniu.Ale to kwestia gustu.Chyba,że to wina rodzaju masła :wink: sama nie wiem. :wink: Cytuj
ada5 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Witaj Doruniu!! Brzmi smacznie, ale mam dwa pytania: 1) Czy z gotowanej śmietany nie zrobi się masło ( takie gródki)? 2) Czy wafle po przełożeniu nie zrobią się miękkie i mogą poleżeć 2-3 dni? Pozdrawiam i proszę o odpowiedż. Cytuj
Dorunia Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Witaj Ado!!! Śmietana ma być słodka więc nie zrobi się masło,a wafelki trochę zmiękną,ale nie mocno...mogą poleżeć nawet dłużej...tylko nie wiem,czy doczekają,bo są naprawdę smaczne. Pozdrawiam :wink: Cytuj
Dorunia Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Robiłam je jeden raz i nie smakowały mi niestety. :wink: Jak dla mnie za słodkie i za tłuste (masło,galaretki,cukier,śmietanka).Strasznie czuć w nich to masło.Lubię andruty,ale nie w tym wydaniu.Ale to kwestia gustu.Chyba,że to wina rodzaju masła :wink: sama nie wiem. :wink: Ja robiłam te wafelki już kilka razy i nigdy nie miałam odczucia,że są za tłuste,a na pewno nie są za słodkie. Pozdrawiam :shock: Cytuj
ada5 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Dzięki Doruniu za odpowiedż. Ponieważ w niedzielę mam mieć gości to może zrobię ( jak w moim sklepie znajdę śmietanę i wafle-mieszkam na wsi, a sklep mamy zaopatrzony okropnie). Pozdrawiam,pa. Cytuj
ada5 Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Cześć!! Zrobiłam wafelki, bardzo dobre. Trochę zmodyfikowałam przepis tzn. podzieliłam masę na pół i do jednej połowy dodałam galaretkę wiśniową, a do drugiej cytrynową. Wyglądają bardziej interesująco, zobaczymy co powiedzą goście. Dzięki za przepis, bo bardzo szybko się je robi. Hej!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.