aska1985 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 :) 250 ml mleka 10 dag czekolady twardej 4 dag cukru pudru 100 ml śmietanki kremówki 2 dag żelatyny 1/2 laski wanilii Przygotowanie: Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, postawić naczynie na parze, rozpuścić i przecedzić. Mleko wymieszać z drobno posiekaną wanilią zagotować, przecedzić włożyć czekoladę, rozpuścic, wymieszać z żelatyną. Gdy masa zacznie gęstnieć, połączyć z ubitą śmietanką z cukrem, lekko mieszając. Dalej przygotować jak krem cytrynowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.