Agusia Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 40 dag swiezego filetu z lososia( bez skory i osci) pokroic w duza kostke (2,5cm na 2,5cm) 1 lyzka oliwy z oliwek 2 lyzeczki czosnku przepuszczonego przez praske 1/2 kubeczka ( kubeczek ma 225 ml czyli tyle prawie co szklanka)marchewki pokrojonej w drobna kostke 2/3 kubeczka selera naciowego pokrojonego w drobna kostke 1/3 kubeczka siekanej zielonej cebulki( szczypiorku) 1/2 kubeczka wytrawnego bialego wina 1 1/4 kubeczka gotowego sosu pomidorowego,takiego ze sloika 2/3 kubeczka mleka 1/2 kubeczka swiezego siekanego koperku lub 1 lyzka suszonego koperku makaron fetucini ( takie dlugie wstazki) Na duzej patelni rozgrzac oliwe;smazyc czosnek, marchewi selery az beda miekkie ( ok 5 min.). Dodac cebulke i smazyc jeszcze 1 min. Dodac lososiaoraz wino ; dusic ok 2 min, obracajac rybe od czasu do czasu. Nie przegotowac lososia! Dodac sos pomidorowy i mleko; dusic do momentu gdy ryba bedzie gotowa, ok 2 min. czesto mieszac. Dodac koperek, wymieszac i podawac na swiezo ugotowanym makaronie! Lampka dobrego wina, moze byc to samo , ktore uzywalismy do gotowania i super kolacyjka. Polecam. Cytuj
kate_76 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ooo wyprobuje bo uwielbiamy lososia!! pozdrowionka Cytuj
Agusia Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Polecam goraco. Super na romantyczna kolacyjke z winkiem i przy swiecach! Widze Kate, ze podobaja ci sie moje przepisy! Mam ich mnostwo! Cytuj
kate_76 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 No wlasnie na taka kolacyjke zamierzam zrobic tego lososia za tydzien mamy z mezem rocznice slubu wiec zrobie mu niespodzianeczke. pa Cytuj
kate_76 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Agusiu losos wyyyyyysmienity ,zrobilam wasnie z mysla o wieczorze potem tylko odgrzeje ,a i dodalam troche mniej niz w przepisie selera naciowego i marchewke mam w paseczki (mrozona ),winko kalifornijskie (ulubione ),no pycha potrawka dzieki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi