Agusia Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 5 kg ogorkow-pokroic w talarki 1/2 l octu 1/2 kg cebuli-pokroic w poltalarki 1 1/2 szklanki cukru 2 nieduze garscie soli garsc zielonego kopru Dodatkowo: na kazdy sloik: ziele angielskie, lisc laurowy,pieprz ziarnisty-po kilka ziarenek, gorczyca-po kilka ziarenek Ogorki i cebule wymieszac z sola, cukrem, octemi zostawic na 12 godzin.Z posiekanym koprem wymieszac bezposrednio przed wlozeniem do sloikow. Wymieszac z powstala zalewa i nakladac do sloikow razem z przyprawami. Pasteryzowac ok. 5-10 min. Cytuj
renigliwice Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Bardzo lubię tę sałatkę. Czy to jest oryginalny przepis? Ogórki nie obiera się ze skórki, prawda? Dziękuję i pozdrawiam. :oops: :oops: :razz: Cytuj
Agusia Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 tak,tak ogorki sa nieobierane! Sezon ogorkowy przed nami! Moja rodzinka bardzo lubi te salatke! Cytuj
renigliwice Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Czy nie powinno się dodać do tej sałatki oleju? Czy ktoś już robił tę sałatkę? Cytuj
baśka96 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Reni, robię podobną sałatkę ale w moim przepisie jest 1 kg cebuli, 3 łyżki cukru i szklanka oleju. Bez oleju jeszcze nie robiłam. Cytuj
renigliwice Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Dzięki Basiu! Dołożę w takim razie jeszcze cebuli i dodam olej. ;) Cytuj
krynia1 Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Agusiu bardzo dziękuję za przepis. Ogóreczki wyszły pyszniutkie, jak na mój smak w sam raz. ;) Wcześniej robiłam sałatkę szwedzką ale z innego przepisu i była jakby to nazwać trochę "uboższa" w smaku ;) Dzięki za przepis! Pozdrawiam Cytuj
renigliwice Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 A dodawałaś Kryniu olej? Ja dałam pół szklanki. Jakoś brakowało mi go w tym przepisie. Pozdrawiam. Renata Cytuj
krynia1 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Nie. Właśnie nie dodawałam oleju, ale te z przepisu Agusi i tak wyszły dobre. Ale chyba będę jeszcze dorabiała kilka słoiczków to spróbuję z olejem. Pozdrowionka! Cytuj
mamalu Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Naprawde pychotka.Zrobilam tylko z dodatkiem oleju.Polecam goraco :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi