Agusia Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 75 dag ziemniakow-pokroic w drobna kostke 15 dag szynki w plasterkach-pokroic w paseczki 2 pory-pokroic w krazki 2 cebule-pokroic w drobna kostke 1 litr bulionu 1/2 szklanki kremowki 2 lyzki masla sol, pieprz, galka muszkatolowa Na masle podsmazyc cebule i ziemniaki, razem przez chwile poddusici wlac bulion. Gotowac na malym ogniupod przykryciemok. 15 min. Gdy ziemniaki beda miekkie, 2/3 zupy miksujemy, dodajemy pozostala czesc, szynke, pora i gotujemy razem jeszcze ok 3- 5 min. Doprawic smietana, sola, pieprzem i galka muszkatolowa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.