Jolanta Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Andy no jasne ze mozna zamrozic pierogi ja robie w ten sposob,ze rozkladam na desce do krojenia jeden obok drugiego zeby sie nie stykaly i wkladam do zamrazalki az sie dobrze zamroza gdy beda dobrze zamrozone to przekladam do woreczkow foliowych dzielac na odpowiednie porcje.Pierogi musza byc surowe czyli nie gotuje ich przed mrozeniem.Pozdrawiam i zycze milego gotowania :-( . Cytuj
viola32 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Robilam z miesiac temu pierogi i paszteciki z miesem i kap.i grzybami troche zamrozilam ale wydaje mi sie ,ze bedzie ich troche za malo i chyba dorobie na swieta ,bo lubie jak jest wszystkiego duzo zeby nie zabraklo.Robie foremka troche podobna ale bez tych uchwytow i zgadzam sie z basqa ze lepiej wykrawac jakas wieksza szklanka ,bo mieso po nalozeniu na foremke do pierogow sie kurczy i skladajac ja brzegi ciasta sie nie skleja,bo beda za krotkie.Ja ostatnio robilam z takich proporcj:3szkl.maki,3/4szkl.wrzacej wody,1/4szkl.zimnej wody,1/2lyzeczki soli wyszly pyszniutkie i mieciutkie.Ale teraz jak bede robic to sprobuje przepisu Joli.Pozdrowionka Cytuj
Mila Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Ja przed sklejeniem, brzegi pierogów maluję wodą - bardzo ułatwia to ich lepienie. Ciasto na [LINK NIEAKTUALNY] robię tak samo. A jeżeli mowa już o pierogach, jako że zbliża się Wigilia to proponuję farsz z kapustą i grzybami: Skład: 2/3 kiszonej kapusty 1/3 suszonych grzybów pieprz Wykonanie: Kapustę i grzyby ugotować razem do miękkości (dolewając trochę wody), posiekać i doprawić według uznania pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać wcześniej przygotowane ciasto na pierogi i gotować w osolonej wodzie. Pierogi te można podawać z podsmażoną cebulką, lub podsmażyć na rumiano na oleju. Ja preferuję tę drugą wersję. Cytuj
apsik Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Jolu zrobiłam na Wigilię pierogi z Twojego przepisu i wedle Twoich wskazówek ...pyszności ,jadłam jeszcze w pierwsze i drugie święto. Dzięki za rady i pozdrawiam,stawiam dużą 5. Cytuj
Gość Jo... Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witaj Jolu! Zaimponowal mnie twoj przepis na pierogi jak rowniez maszynka do robienia pierogow. Czy mozesz i powiedziec gdzie ja mozna kupic. pozdrawiam Jo... Cytuj
ali Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 "maszynkę" kupisz w sklepie gosp. domowego Cytuj
Jolanta Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Dziekuje Ali za porade dla Jo.Poniewaz z braku czasu bardzo rzadko odwiedzam forum :razz: .Ale zachecam z korzystania moich przepisow.Pozdrawiam :razz: . Cytuj
dorot-k Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Witam serdecznie.Dziewczyny nie bójcie się robić pierogów!!!Do dzisiaj miałam strach w oczach na samą myśl,że mam sie do nch zabrać ale właśnie zrobiła ich ok.90szt.Jolu dziękuję za przepis(trochę go zmieniłam,zamiast masła dałam 2 łyżki oleju na 0,5kg.mąki)nawet jeden się nie rozkleił.Moja rodzinka uwielbia pierogi z ziemniakami,więc dzięki Tobie będą je mogli jeść w domku a nie na gościnnych obiadkach:)POLECAM PRZEPIS i jeszcze raz dziękuje.Pozdrawiam. Cytuj
Imbir Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 Po raz pierwszy pierogi zrobiłam dopiero jak już musiałam bo kategorycznie ich luby zażądał pod groźbą rozwodu :) Korzystałam z przepisu mamy, który jest niemal identyczny z tym :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.