apsik Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 SKŁADNIKI 50 dag wątróbek drobiowych 50 dag pieczarek 1 cebula 2 papryki olej,przyprawy Wątróbki przyprawiamy,obtaczamy w mące i smażymy na oleju lub margarynie.Po wystudzeniu każdą należy przekroić .Na rozgrzany olej rzucamy pokrojone pieczarki,cebulę i paprykę pokrojoną w paski,smażymy mieszając.Kiedy warzywa są miękkie dajemy wątróbki i zagotowujemy,przyprawiamy[ja dałam nową przyprawę ''kucharek ''w której jest papryka]nie trzeba zagęszczać ,gdyż mąka w której obtoczona była wątróbka da dosyć gęstości. Można podać z ziemniakami lub pieczywem. Polecam bo to jest smaczna i lekka potrawa. Cytuj
Jolanta Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Witaj Apsik :razz: ja robie podobna watrobke tylko ze dodaje szklanke bulionu,pol pomidora zeby zabic gorycz watrobki zamiast cebuli pokrojony szczypiorek i na koniec odrobina smietanki tylko tyl abyzabielic sos.Naprawde polecam bo smaczne!!!!! [E] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
apsik Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Na pewno wypróbuję ,dzięki Jolu za urozmaicenie,pozdrawiam Ela. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witajcie! Dzisiaj zrobiłam waszą mieszankę wyszło super :D dobrze że dzieci dzisiaj nie było więc mogłam sobie podjeść :D teraz chyba poleżę :) Pozdrawiam Cytuj
niuniaczek Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 fajny przepis - urozmaicę trochę tradycyjny u mnie sposób podawania wątróbki drobiowej, dzięki pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi