aska1985 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 2 plastry ananasa z puszki 2 łyżki białego rumu 2 łyżki cukru 2 torebki cukru waniliowego 1 cutryna 1/2 tabliczki czekolady 4 bardzo duże i dojrzałe banany 2 jajka 1 szczypta soli 250 ml śmietanki rama Przygotowanie: Obierz 3 banany ze skórki i zmiksuj je. Dodaj torebkę cukru waniliowego, 2 łyżki cukru, rum i sok z połowy cytryny. Znów włącz mikser. Ubij śmietanę i wymieszaj ją z torebką cukru waniliowego. Oddziel białka od żółtek i ubij je na sztywno z odrobiną soli. Do miski z puree bananowym przełóż śmietankę i delikatnie wymieszaj. Następnie dodaj do puree pianę z białek i ponownie wymieszaj z wielką ostrożnością, żeby piana nie opadła. Przełóż mus do małych miseczek, nakryj szczelnie folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Dekoracja: Ostatniego banana pokrój w plasterki i polej sokiem z cytryny, ananasy przekroj na cztery części, a z czekolady zrób wiórki za pomocą noża. Tuż przed podaniem każdą miseczkę udekorój elegancko, bananem, ananasem, i wiórkami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.