Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CIASTO: 2 jajka 1/2 szkl cukru 3/4 szkl maki 7 dag margaryny rozpuszczonej 2 lyzki kakao 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia olejek wg uznania piec ok 25 min.drugie ciasto bez kakao(+2 lyzki maki) SER: 1 kg twarogu zemlec 2 razy razem z 1/2 kostki margaryny 8 jajek(jak duze to 5) zoltka dodac do masy serowej a z bialek ubic piane. 1/2 szkl cukru(jesli lubimy slodsze to dajemy wiecej) 1 budyn w proszku utrzec i na koniec dodac ubita piane delikatnie mieszajac.ewentualnie olejek. placki troche sciac nastepnie w kazdym wykroic krazki szer ok 1 cm.pozamieniac krazki wyjdzie czarno -biale.ulozyc w formie zalac masa serowa i piec ok 1 godz.wychodza dwa ciasta Po ostudzeniu udekorowac polewa i wiorkami kokosowymi.Po przekrojenie slicznie wyglada.serniczek jest pyszny.!!!

Opublikowano

Daovaj - popraw mnie jeśli żle zrozumiałam ciasto należy podzielić na dwie części? A w jakiej temperaturze piec? A czy można ser utrzeć razem z margaryną i czy ser moge dać już gotowy z wiadereczka. Rozumiem iż budyń może być śmietankowy lub waniliowy. W jakiej formie piec- prostokątnej czy okrągłej.

Opublikowano

No,no...ale super spód! To chyba jest ciasto ucierane a co do masy serowej to można chyba wykorzystać ulubiony przepis na sernik bo w tym przepisie to ten mieszany spód jest najważniejszy! Od świąt jeszcze nic nie piekłam ale to długo nie potrwa :razz:

Opublikowano

juz odpowiadam ciasta nalezy upiec dwa.podane skladniki sa na jeden placek.drugi trzeba upiec bez kakao(uzupelnic +2 lyzki maki).ja uzylam sera z wiaderka,budyn oczywiscie waniliowy lub smietankowy.mala podpowiedz:kiedys zostaly mi placki biszkoptowe i je wykorzystalam i tez wyszlo bardzo dobre.placki pieczemy w okraglej formie potem wycinamy ostroznie krazki i zamieniamy je.wylewamy polowe masy serowej na jedna czesc i pieczemy.z druga robimy tak samo.wychodza dwa ciasta.te krazki to trzeba wyciac tak zeby mialy w miare mala szerokosc.chodzi o to ze potem po pokrojeniu pieknie wychodzi spod .

Opublikowano

Ja piekę podobny serniczek ale na biszkoptach.Piekę dwa biszkopty.Do jednego dodaję kakao,a do drugiego kisiel wiśniowy.Na spodzie blachy układam biszkopt brązowy z różowymi krążkami,na to wylewam połowę masy serowej,następnie biszkopt różowy z brązowymi krążkami i resztę sera.Widok jest super. :razz:

Opublikowano

ale bym chciała zdjecie zobaczyc takiego cudeńka,Jolcia tzn że zamieniasz kolory kóleczek tak dobrze zrozumiałam? :razz:

Opublikowano

gratulacje!!!!!!pieknie ci ciasto wyszlo.szczerze mowiac to ja zawsze mialam trudnosci z wypiekami na produktach angielskich.nawet nalesniki mi nie wychodzily.takie ciacho to pachnie domem...

Opublikowano

dzieki Daovay ja uzywam Polskich produktow w tej chwili jest ich tak duzo ze ceny sa zblizone do tego samego odpowiednika angielskiego a o niebo lepsze a co do ciasta to teraz widze ze to drugie ciasto nie ukrojone jest wyzsze od tego co jest na zdjeciu ale smakuje tak samo pysznie pa

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.