Dalovay Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 CIASTO: 2 jajka 1/2 szkl cukru 3/4 szkl maki 7 dag margaryny rozpuszczonej 2 lyzki kakao 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia olejek wg uznania piec ok 25 min.drugie ciasto bez kakao(+2 lyzki maki) SER: 1 kg twarogu zemlec 2 razy razem z 1/2 kostki margaryny 8 jajek(jak duze to 5) zoltka dodac do masy serowej a z bialek ubic piane. 1/2 szkl cukru(jesli lubimy slodsze to dajemy wiecej) 1 budyn w proszku utrzec i na koniec dodac ubita piane delikatnie mieszajac.ewentualnie olejek. placki troche sciac nastepnie w kazdym wykroic krazki szer ok 1 cm.pozamieniac krazki wyjdzie czarno -biale.ulozyc w formie zalac masa serowa i piec ok 1 godz.wychodza dwa ciasta Po ostudzeniu udekorowac polewa i wiorkami kokosowymi.Po przekrojenie slicznie wyglada.serniczek jest pyszny.!!! Cytuj
EWA1992 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Daovaj - popraw mnie jeśli żle zrozumiałam ciasto należy podzielić na dwie części? A w jakiej temperaturze piec? A czy można ser utrzeć razem z margaryną i czy ser moge dać już gotowy z wiadereczka. Rozumiem iż budyń może być śmietankowy lub waniliowy. W jakiej formie piec- prostokątnej czy okrągłej. Cytuj
andy8 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 czy to ciasto to jest kruche czy biszkoptowe :razz: Cytuj
basga Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 No,no...ale super spód! To chyba jest ciasto ucierane a co do masy serowej to można chyba wykorzystać ulubiony przepis na sernik bo w tym przepisie to ten mieszany spód jest najważniejszy! Od świąt jeszcze nic nie piekłam ale to długo nie potrwa :razz: Cytuj
Dalovay Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 juz odpowiadam ciasta nalezy upiec dwa.podane skladniki sa na jeden placek.drugi trzeba upiec bez kakao(uzupelnic +2 lyzki maki).ja uzylam sera z wiaderka,budyn oczywiscie waniliowy lub smietankowy.mala podpowiedz:kiedys zostaly mi placki biszkoptowe i je wykorzystalam i tez wyszlo bardzo dobre.placki pieczemy w okraglej formie potem wycinamy ostroznie krazki i zamieniamy je.wylewamy polowe masy serowej na jedna czesc i pieczemy.z druga robimy tak samo.wychodza dwa ciasta.te krazki to trzeba wyciac tak zeby mialy w miare mala szerokosc.chodzi o to ze potem po pokrojeniu pieknie wychodzi spod . Cytuj
Jolcia Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ja piekę podobny serniczek ale na biszkoptach.Piekę dwa biszkopty.Do jednego dodaję kakao,a do drugiego kisiel wiśniowy.Na spodzie blachy układam biszkopt brązowy z różowymi krążkami,na to wylewam połowę masy serowej,następnie biszkopt różowy z brązowymi krążkami i resztę sera.Widok jest super. :razz: Cytuj
andy8 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 ale bym chciała zdjecie zobaczyc takiego cudeńka,Jolcia tzn że zamieniasz kolory kóleczek tak dobrze zrozumiałam? :razz: Cytuj
andy8 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 ciasto się piecze dwa razy-tak raz samo a potem z serem :razz: Cytuj
Dalovay Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 tak ciasto piecze sie dwa razy. Cytuj
kate_76 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Wlasnie pieke ten serniczek -robi sie go naprawde szybko ,potem napisze jak smakuje no i oczywiscie jak wyglada,pa Cytuj
kate_76 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 :razz: wyszly dwa serniczki ,ser zrobilam taki jak w przepise na "super sernik"jest jeszcze cieply ale ja juz nie wytrzymalam i jest bardzo dobry a wyglada tak Cytuj
Dalovay Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 gratulacje!!!!!!pieknie ci ciasto wyszlo.szczerze mowiac to ja zawsze mialam trudnosci z wypiekami na produktach angielskich.nawet nalesniki mi nie wychodzily.takie ciacho to pachnie domem... Cytuj
kate_76 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 dzieki Daovay ja uzywam Polskich produktow w tej chwili jest ich tak duzo ze ceny sa zblizone do tego samego odpowiednika angielskiego a o niebo lepsze a co do ciasta to teraz widze ze to drugie ciasto nie ukrojone jest wyzsze od tego co jest na zdjeciu ale smakuje tak samo pysznie pa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.