renigliwice Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Oto Składniki: 20 dkg masła 20 dkg cukru pudru 25 dkg mleka w proszku (niebieskie) likier migdałowy Amaretto do smaku gorzkie kakao Masło utrzeć z cukrem pudrem i mlekiem w proszku na masę. Teraz dodawać Amaretto taką ilość, by masa zrobiła się zwarta. Formować kartofelki i obtaczać w gorzkim kakao. Można przed obtaczaniem wstawić kuleczki do lodówki, by lekko stwardniały a potem je obtaczać w kakao. Ja robię to od razu. Po obtoczeniu wstawić kartofelki do lodówki i za chwilę można je zajadać. Są słodkie, ale bardzo pyszne. Gorzkie kakao załamuje trochę tę słodycz. Polecam Cytuj
ela2225 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 No tak ............ja tak uwielbiam ten smak Dzięki Cytuj
basga Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 No Reniuśka...ale smakowitości,akurat wszystko mam więc idę robić! Cytuj
basga Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Zrobione! Jak chce się coś słodkiego to polecam-szybko się robi,ja zrobiłam część z kakao a część z wiórkami,zjadłam 4 a tyle wyszło z porcji! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.