Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:wink:  Robiłam drugi raz ten sernik i chciałam go ulepszyć aby nie opadł ale sie nieudało ,a co najśmieszniejsze w tym to to że biszkopty wypływają na wierzch ,posmarowałam formę tłuszczem aby się przykleiły ale nie pomogło a to zdięcie mego wypieku :wink: :wink:

post-4684-1179512573_thumb.jpg

post-4684-1179512582_thumb.jpg

Opublikowano

autorka własnie pisze zeby formy nie smarowac tylko na sucha wykładac biszkopty :wink:

Opublikowano

autorka własnie pisze zeby formy nie smarowac tylko na sucha wykładac biszkopty :wink:

tak masz racje ale poto aby sie nie przypaliły a ja chciałam aby sie biszkopty przykleiły to było smarowanie pod biszkopty bo wypływaja na wierzch ,to już tak po raz drugi mam ale ciacho jest i tak super :wink: pozdrawiam
Opublikowano

Wiolu bardzo dziwne to co napisałas o tych biszkoptach. Mi nic się takiego nie przytrafiło... Ja układam je dosyć ścisło i jak juz wyłoże całą blaszkę całymi biszkoptami to pożniej je łamię i układam- jak już napisałam aby były ścisło położone :wink:

Opublikowano

:wink:  To już drugi raz tak mi wypłynęły a były scisło poukładane ,masę tez lałam pomału ,niewiem dlaczego tak wyszło ale nic się nie stało bo i tak wygląda fajnie a smakuje tak jak ma smakowac ,formę posmarowałam aby je przykleic -pierwszy raz kładłam biszkopty na papier i mniej ich wypłyneło  a teraz nie ,ale to nie ważne ,wazne jest to ze ciacho jest pyszne a gdzie sa biszkopty to szczegół.Pozdrawiam . :wink: :wink:

Opublikowano

Witam na forum ponownie bo dawno mnie nie było i chciałam coś poradzić osobom którym serniczek opada. Jak piekłam pierwszy raz to też bardzo mi opadł ale w smaku był pyszny ,więc spróbowałam ponownie i za radą mojej znajomej kuchareczki dodałam do ubitej piany z cukrem 1 dużą łyżkę octu i jeszcze chwilkę ubiłam. Piekłam tylko 50 minut a po upieczeniu zostawiłam w wyłączonym piekarniku na 15 minut przy lekko uchylonych drzwiczkach. Jeżeli ktoś miał problem z opadnięciem to proszę spróbować,robiłam dwukrotnie i sposób się sprawdził. POZDRAWIAM BO NIE WIEM KIEDY BĘDĘ MOGŁA SIĘ ODEZWAĆ.

Opublikowano

Serniczek zrobiłami wyszedł przepyszny :wink: Dzięki za super przepis :wink: No i oczywiście wystawiam piąteczkę za wspaniały smak i wygląd sernika :wink:

Opublikowano

Serniczek zrobiłam, :shock: pychotka - zdjęcia nie zdążyłąm zrobić, :wink: biszkopty mi nie wypłynęły chociaż nie miałam jogortu bałkańskiego tylko milko, :wink: wszystkim bardzo smakował - musze koniecznie zrobic znowu, :shock: trochę opadł - więc spróbuję z octem, :wink: pozdrawiam :grin:

Opublikowano

Witam Jestem na Waszym forum pierwszy raz i chcialam powiedziec ze pracuje w firmie ktora produkuje ten jogurt bałkanski. Firma jest z Nowego Dworu Gdańskiego nazywa sie MALUTA. Powiem szczerze sprzedaje sie on wysmienicie. :wink: . Zrobilam wedlug przepisu ale mi opadl ale i tak byl pyszny.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.