biedroneczka Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Ja rowniez skorzystalam z tego przepisu. Serniczek jest przepyszny i bardzo delikatny. Pozdrawiam autorke przepisu. Cytuj
wiola344 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 :wink: Robiłam drugi raz ten sernik i chciałam go ulepszyć aby nie opadł ale sie nieudało ,a co najśmieszniejsze w tym to to że biszkopty wypływają na wierzch ,posmarowałam formę tłuszczem aby się przykleiły ale nie pomogło a to zdięcie mego wypieku :wink: :wink: Cytuj
ela2225 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Oj jak to te biszkopty Ci wypłyneły? Trochę dziwne. Cytuj
andy8 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 autorka własnie pisze zeby formy nie smarowac tylko na sucha wykładac biszkopty :wink: Cytuj
kreska Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 witam serdecznie, serniczek jest pyszny ! to moj pierwszy sernik. wyszedl znakomicie. delikatny i smaczny.polecam goraco! :wink: Cytuj
wiola344 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 autorka własnie pisze zeby formy nie smarowac tylko na sucha wykładac biszkopty :wink: tak masz racje ale poto aby sie nie przypaliły a ja chciałam aby sie biszkopty przykleiły to było smarowanie pod biszkopty bo wypływaja na wierzch ,to już tak po raz drugi mam ale ciacho jest i tak super :wink: pozdrawiam Cytuj
Kasiulek Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Wiolu bardzo dziwne to co napisałas o tych biszkoptach. Mi nic się takiego nie przytrafiło... Ja układam je dosyć ścisło i jak juz wyłoże całą blaszkę całymi biszkoptami to pożniej je łamię i układam- jak już napisałam aby były ścisło położone :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Ja nie smarowałam i wszystko było normalnie. Cytuj
wiola344 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 :wink: To już drugi raz tak mi wypłynęły a były scisło poukładane ,masę tez lałam pomału ,niewiem dlaczego tak wyszło ale nic się nie stało bo i tak wygląda fajnie a smakuje tak jak ma smakowac ,formę posmarowałam aby je przykleic -pierwszy raz kładłam biszkopty na papier i mniej ich wypłyneło a teraz nie ,ale to nie ważne ,wazne jest to ze ciacho jest pyszne a gdzie sa biszkopty to szczegół.Pozdrawiam . :wink: :wink: Cytuj
apsik Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Witam na forum ponownie bo dawno mnie nie było i chciałam coś poradzić osobom którym serniczek opada. Jak piekłam pierwszy raz to też bardzo mi opadł ale w smaku był pyszny ,więc spróbowałam ponownie i za radą mojej znajomej kuchareczki dodałam do ubitej piany z cukrem 1 dużą łyżkę octu i jeszcze chwilkę ubiłam. Piekłam tylko 50 minut a po upieczeniu zostawiłam w wyłączonym piekarniku na 15 minut przy lekko uchylonych drzwiczkach. Jeżeli ktoś miał problem z opadnięciem to proszę spróbować,robiłam dwukrotnie i sposób się sprawdził. POZDRAWIAM BO NIE WIEM KIEDY BĘDĘ MOGŁA SIĘ ODEZWAĆ. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 20 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Apsik- dzięki za radę- napewno skorzystam jak będę piekła ten sernik... Pozdrawiam Kasia!! Cytuj
azi Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Serniczek zrobiłami wyszedł przepyszny :wink: Dzięki za super przepis :wink: No i oczywiście wystawiam piąteczkę za wspaniały smak i wygląd sernika :wink: Cytuj
niuniaczek Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Serniczek zrobiłam, :shock: pychotka - zdjęcia nie zdążyłąm zrobić, :wink: biszkopty mi nie wypłynęły chociaż nie miałam jogortu bałkańskiego tylko milko, :wink: wszystkim bardzo smakował - musze koniecznie zrobic znowu, :shock: trochę opadł - więc spróbuję z octem, :wink: pozdrawiam :grin: Cytuj
tysiak Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Witam Jestem na Waszym forum pierwszy raz i chcialam powiedziec ze pracuje w firmie ktora produkuje ten jogurt bałkanski. Firma jest z Nowego Dworu Gdańskiego nazywa sie MALUTA. Powiem szczerze sprzedaje sie on wysmienicie. :wink: . Zrobilam wedlug przepisu ale mi opadl ale i tak byl pyszny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.