Gabi_B Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja również wczoraj zrobiłam ten sernik. Jest naprawdę dobry i robi sie go błyskawicznie. Na wierz zrobiłam posypke z prażonych na maśle wiórek kokosowych. Świetnie pasują do seniczka. Cytuj
Dora35 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 kupiłam dwa jogurty Tola w Biedronce i mają po 400ml powiedzcie mi czy moge dać całe opakowania czy musze odmierzać te 340ml ?? Cytuj
Katarzyna Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Kasiulku na odwrocie opakowania są przepisy na różności i jest tam przepis na taki sernik z niewielkimi różnicami 3 jogury i 3 budynie, robiłaś może według tamtego przepisu ? Ciekawa jestem jaka jest różnica ? Pozdrawiam :-D Cytuj
iwona30 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Ja robiłam z jogurtów po 400ml i wyszedł super sernik można dodać jedno jajko więcej ale nie musowo. Cytuj
Dora35 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 dzięki za szybką odpowiedź w sobote mam zamiar zrobić ten serniczek bo wszyscy go tak zachwalają że musze wyprobowac :-D Cytuj
iwona30 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Tylko musisz ciasno ułożyć biszkopty bo inaczej wypłyną do wierzchu. Cytuj
andy8 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 ja pisałam niedawno że robiłam z tych jogurtów tola z biedronki i były takie rzadkie że część ciasta przeleciała przez tortownicę i poprostu się zmarnowała,sprawdź czy są gęste bo one nieraz są bardzo wodniste :-D Cytuj
Kasiulek Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Kasiulku na odwrocie opakowania są przepisy na różności i jest tam przepis na taki sernik z niewielkimi różnicami 3 jogury i 3 budynie, robiłaś może według tamtego przepisu ? Ciekawa jestem jaka jest różnica ? Pozdrawiam :-D A nie robiłam z trzech jogurtów :-D W ogóle dawno mnie nie było na forum... Dzięki wszystkim za pochwały... Cytuj
Dora35 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Miałam piec w sobote ale już dzisiaj włożyłam do piekarnika i pieke dam znać jaki mi wyszedł ,a jogurty były bardzo gęste musiałam je wyciągać łyżką z kubeczków :-D Cytuj
Dora35 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 serniczek pierwsza klasa :-D pyszny i taki wysoki mi wyszedł prawie nic nie opadł dzisiaj pieke drugi bo na niedziele rodzinka go sobie zażyczyła :-D przepis poszedł dalej dzięki za takie pyszności Cytuj
Kasiulek Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Dora... i tak powinien wyglądać serniczek!! Cieszę się, że smakował... Cytuj
tysiak Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Ciesze się, że moja firma produkuje ten wspaniały jogurt bałkański, ale widze, że można też kupić inny i z niego zrobić. Musze znowu zrobić ale pewnie dla mnie znowu nic nie zostanie, ja polewam go polewą czekoladową pychotka!! Cytuj
elmo_23 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Tak zachwalalyście i zachęcałyście zdjęciami, że się skusilam. Serniczek siedzi właśnie w piecu, ale już widzę 2 biszkopty na wierzchu, więc będzie podobny do sernika Wioli :P Cytuj
renigliwice Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 serniczek pierwsza klasa :P pyszny i taki wysoki mi wyszedł prawie nic nie opadł dzisiaj pieke drugi bo na niedziele rodzinka go sobie zażyczyła :lol: przepis poszedł dalej dzięki za takie pyszności Piękny jest ten serniczek Dora!!! Gratuluję. Piekłaś go metodą gazetową? :P??: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi