klaudus69 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 mi tez narobiłyscie smaku, kolezanki :sad: na sobote go musze upiec, bo mi sie po nocach bedzie snil :sad: nie dostalam niestety jogurtow balkanskich, ale zakupilam takie baaaardzo geste z bakomy :sad: napisze w weekend jak sie udal :sad: pozdrawiam :sad: Cytuj
klaudus69 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 zrobilam wczoraj wieczorem serniczek :-D dzis go posmakowalam: jest PYSZNY :P troche niski mi wyrosl, bo mialam wieksza tortownice, i oczywiscie troszke opadl :P ale w smaku GENIALNY :P pozdrawiam i dziękuje za przepis, na pewno podam go dalej :P Cytuj
mirynka Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 planuje upiec ten serniczek na swieta, dziewczyny czy sadzicie ze ten olej jest konieczny?? znalazlam przepis w gazecie na sernik tez z jogurtow balkanskich i tam nie bylo zadnego tluszczu?? wiec jak to jest potrzebny jest czy mozna zmniejszyc ilosc lub nie dawac wcale?? Cytuj
andy8 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 W tym przepisie jest olej i ja tak robiłam czym różni się Twój przepis ?Jeśli tylko tym że nie ma oleju to możesz ryzykować i może wtedy i my będziemy piec bez oleju.Olej w cieście jest nie wyczuwalny-jeśli o to chodzi. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Przypominam też, że nie smarujemy blachy żadnym tłuszczem- wydaje mi się, że bez tłuszczu ciasto będzie zbyt suche. Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz trafiłam na ten przepis ?? uwielbiam szybkie wypieki. to ciasteczko wydaje się być dość lekkie, tzn. mało kaloryczne :), chyba upiekę je sobie na urodzinki, co prawda wypadają w piątek, ale myślę że malutki kawałeczek to nie grzech :), po za tym może zostanie na święta troszkę. przyznam szczerze że nigdy nie piekłam sernika, zapewne dlatego że przez cztery lata nie dorobiłam się maszynki do mielenia, więc nie mam czym sera ukręcić, :( Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 jakby to powiedzieć - sernik wyrósł przepięknie, niestety OPADŁ :grin: kiedy już siedział w piecu, wziełam się za zmywanie i wtedy okazało się że NIE DODAŁAM oleju :grin: został sobie w kubeczku teraz dopiero spróbowałam odrobinkę i muszę przyznać że jest PYSZNY po mimo moich niedociągnięć :grin: delikatny i wilgotny bardzo mi smakuje :P Cytuj
mirynka Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 jutro bede piec to cudo, dziewczyny i tu nasuwa sie moje koleje pytanie chce zrobic w prostakatnej blaszce ( nie takiej duzej) i z 3 jogurtow, jak myslicie jak dodam jedeno jajko wiecej i lyzke maki ziemniaczanej to bedzie ok ?? i jeszcze jedno czy na spod mozna ulozyc herbatniki?? ) wlasnie upieklam ten serniczek, robilam tak jak pisalam z trzech jogurtow, na spod ulozylam herbatniki, pieklam w kapieli wodnej i serniczek prawie wcale nie opadl, gora centymetr, narazie wklejam zdjecia jeszcze w blaszce. Cytuj
mirynka Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 serniczek po konsumcji, wyszedl naprawde pyszny i co najwazniejsze nie opadl co mile mnie zaskoczylo bo po komentarzach bylam pewna ze opadnie, stwierdzam jednak ze sernik jest jeszcze lepszy na trzeci dzien, robilam w sobote, wczoraj byl smaczny ale dzis jest poprostu boski Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Mirynko sernik wspaniały upiekłaś, gratuluję. Pozdrawiam Cytuj
Justyna.K Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 cudny na pewno pyszny :grin: Cytuj
figiel Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Ja dołączam sie do powyższych opini :grin: . Dopiero znalazłam ten przepis . Może mi ktoś odpowiedzieć ,jak sie piecze w kąpieli wodnej ? Cytuj
mirynka Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 dziewczyny dziekuje za pochwaly, zgadza sie serniczek jest pyszny wszystkim smakowal, napewno jeszcze upieke. figiel kapiel wodna to poprostu do wiekszej blaszki niz ta w ktorej pieczesz sernik wlewasz troche wody i wstawiasz w nia te z sernikiem i do piekarnika Cytuj
figiel Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Dziekuję za odpowiedż ...nie spotkałam sie jeszcze z tym sposobem pieczenia ciasta :grin: Pozdrawiam . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.