Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiłam sernik ponownie tym razem zrobiłam na herbatnikach i smakował mi o wiele lepiej niż na biszkoptach,teraz będę go robić tylko na herbatnikach ale to jest tylko moje zdanie piszę tylko dla tych którym biszkopty nie podchodzą

  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dla wszystkich poszukiwaczy jogurtów bałkańskich;są w netto.Dzis zrobiłam pierwszy raz mało opadł ale niestety sie lekko przypalił przesadziłam z temperatura.Jutro robie znowu.

Opublikowano

Nie musza być wcale jogurty bałkańskie! Od samego początku piekę ten sreniczek, tylko na jogurtach naturalnych -bałkańskich też nigdzie nie mogłam dostać- i jest suuuuuuuuuuuuuuuper :) :razz:

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dopiero wczoraj upiekłam ten sterniczek dodając sernix i bezproblemowo wyszedł, a do tego zanim się obejrzałam zniknął ze stołu. Dzięki dziewczyny za wszelkie podpowiedzi. Zaczyna mi się podobać pieczenie z Wami:)

  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Upiekłam ten sernik i wszyscy się zachwycali. Bardzo smaczny! Użyłam jogurtów naturalnych a na wierzch ugotowałam polewę. Serniczek jest delikatny w smaku i puszysty jak pianka. Następnym razem spróbuję z rodzynkami. Dziękuję Autorce za przepis i pozdrawiam :D post-8290-1242036960_thumb.jpg post-8290-1242037010_thumb.jpg post-8290-1242037064_thumb.jpg

Opublikowano

Kaliope ale ładnie wyrośnięty ja robię go od jakiegoś czasu na herbatnikach i bardziej mi taki smakuje :D

Opublikowano

Dziękuję :D Wyrósł rzeczywiście ładnie, później troszeczkę opadł ale w smaku pierwszorzędny :D Spróbuję z herbatnikami następnym razem i wtedy też dam rodzynki. Pozdrowienia Aniu.

  • 4 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Po tylu pochwałach upiekłam ów sernik i muszę powiedzieć , że ......niebo w gębie :wink: Użyłam dwóch rodzai jogurtów jeden bałkański a drugi śródziemnomorski i zrobiłam na kruchym spodzie. We wcześniejszych postach jest problem opadania sernika, piekarnik otwieram dopiero po 20 minutach od wyłączenia na 10-15 minut i z powrotem zamykam zostawiam sernik do całkowitego wystygnięcia. Gorąco zachęcam do spróbowania przepisu , naprawdę warto. Pozdrawiam post-4104-066787300 1284969745_thumb.jpg post-4104-033273200 1284969815_thumb.jpg post-4104-094665800 1284969868_thumb.jpg

Opublikowano
monia79, piękny serniczek:) od dłuższego czasu piekę ten "serniczek" i dodaję teraz jogurty, jakie mam akurat w lodówce i wychodzi zawsze ;) prosty,szybki i niedrogi przepis na wspaniałe ciasto zwane "sernikiem" , nie zdarzyło mi się jeszcze żeby opadł, zawsze jest ładnie wyrośnięty,przepis wart wypróbowania i przy braku sera na sernik, śmiało można własnie taki "serniczek" upiec :wink:
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

dziewczyny dziekuje za pochwaly, zgadza sie serniczek jest pyszny wszystkim smakowal, napewno jeszcze upieke.

figiel kapiel wodna to poprostu do wiekszej blaszki niz ta w ktorej pieczesz sernik wlewasz troche wody i wstawiasz w nia te z sernikiem i do piekarnika

Piekłam ten sernik kilka razy i poprostu pycha .Wszystkim smakuje.Pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.