Majka9 Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 SUPER SERNICZEK TEZ GO ROBIĘ :razz: Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Witaj Kasiulku :) zrobiłam sernik z Twojego przepisu, wyszedł bardzo dobry taki mięciutki :sad: Przepis jest bardzo łatwy i szybki do przygotowania, polecam ten serniczek na Dzień Matki, który jest już niedługo :-( Dziękuję za przepis i serdecznie Cię pozdrawiam :grin: Cytuj
Kaliope Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Dorotko super sernik upiekłaś :) Ja też chciałam go piec na weekend, ale jednak upiekłam tradycyjny sernik. Pozdrawiam serdecznie :sad: Cytuj
Basia K Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Dorotko,piekłaś go chyba nie na biszkoptach,tylko kruchym spodzie? Piękny! Też muszę go znów upiec,pamiętam że bardzo nam smakował :) Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Dzięki Dziewczyny za pochwałę mojego sernika :cry: :cry: Może trochę mi się spiekł, bo piekłam go w piekarniku babci, a on ostatnio albo przypieka albo nie dopieka :grin: Basiu, piekłam ten sernik na biszkoptach (właśnie sobie spojrzałam na moją dokumentację zdjęciową :-( ) tylko ja w te puste miejsca między biszkoptami dałam jeszcze kawałki biszkoptów, i to może podczas pieczenia jakoś się połączyło - bo nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć :evil: :) Pozdrawiam :sad: Cytuj
Kaliope Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 Dorotko narobiłaś mi takiego smaku na ten serniczek, że musiałam go upiec :) Ale u mnie w wersji z ciastem kruchym zamiast biszkoptów - przystosowany dla diety diabetyka: z fruktozą zamiast cukru i do kruchego ciasta pół na pół mąka kukurydziana i pszenna. Jogurty oczywiście bez cukru. Polecam do tego sernika jogurty naturalne Bakomy, bardzo gęste - łyżka stoi pionowo!!! Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 WoW! :) Jaki śliczny sernik i jak apetycznie wygląda, mój to może się schować teraz :-( A piekłaś go też w dużej tortownicy czy w średniej? Pozdrawiam serdecznie :sad: Cytuj
Kaliope Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Dorotko dzięki za miłe słowa, ale Twój serniczek też pięknie wygląda!!! Piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm i użyłam 2 jogurtów naturalnych Bakomy - łącznie 830 g, bo w jednym było 30 g gratis :) Ciasto kruche zagniotłam z 2 szkl. mąki (półna pół z kukurydzianą), a do piany z białek dałam jeszcze 3 łyżki mąki ziemniaczanej (oprócz budyniu dodanego do jogurtów). Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego popołudnia! :sad: Cytuj
codogara Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Ja kocham sernik na pazie serka śmietankowego ,,Mój ulubiony" z Wielunia, Nie trzeba go mielić, a mój sernik wychodzi jak puch, polecam wszystkim. A jaki jeszcze inny ser polecacie, aby go nie mielić? Cytuj
Basia K Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Piekłam go już jakiś czas temu,ale dopiero dziś miałam czas,by "pobawic" się zdjęciami. Po ostudzeniu sporo opadł,ale i tak smak-wspaniały! Cytuj
Kaliope Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Basiu śliczny sernik!! Ja też będę go piekła jutro :) Pozdrawiam słodko :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.