apsik Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Informacja dla tych ,którzy poszukują jogurtu bałkańskiego to kupiłam go dzisiaj w markecie ''Polo''i zamierzam go upiec na niedzielę ,gdyż termin ważności jest dość długi,pozdrawiam. Cytuj
ottawa Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Kasiulek... dzisiaj ponownie upiekłam twoj serniczek, i ponownie z jogurtów naturalnych, ponieważ nie mogę nigdzie dostać bałkańskiego, niestety, ale również dzisiaj serniczek wyszedł SUPER !!! ... naprawdę, ciasto smaczniutkie i wspaniale... Pozdrawiam. Jola :arrow: Cytuj
apsik Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Ja też dzisiaj skusiłam się na serniczek ,ciasto robi się błyskawicznie a ze względów zdrowotnych takiego potrzebowałam. :razz: Jednak jestem troszkę zawiedziona,jest to pierwsze ciasto z tego forum ,które tak nie do końca mi wyszło[a i tak nie ma już połowy]Wyrosło pięknie i opadło,w smaku jest dobre . Kasiulek i wszyscy którzy piekli poradżcie co zrobiłam nie tak bo chciałabym spróbować kiedyś jeszcze raz,pozdrawiam...Ela. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Apsik- ten sernik ma to do siebie, że troszkę opada :razz: Nie przejmuj sie tym! Mi zawsze też opadł o pare centymetrów ;P Pozdrawiam!! Cytuj
Jolanta Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Apsik nie przejmuj sie :razz: ten sernik widocznie ma to do siebie ze musi opasc bo jest bardzo delikatny mi tez opadl moje zdjecie jest na forum ale i tak wszystkim smakowal. Cytuj
basga Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ja gdzieś czytałam,że im mniej uciera się masę serową tym ona potem mniej opada po upieczeniu. Cytuj
ottawa Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 dziewczyny.... mnie nie opada ten serniczek...wylewam go na małą blaszkę...mala tortownica...wyrasta wspaniale i nic nie opada...nie wiem czemu u was tak jest, nie mam pojecia, poniewaz tradycyjne serniki jak piekę, to zgadzam się, troszkę opadają, ale serniczek Kasiul;ek, jest wyjatkowy, ponieważ mi kompletnie nic nie opada a przeciwnie wyrasta wspaniale...jest po prostu SUPER !!! Pozdrawiam was wszystkie. Jola :razz: Cytuj
Kasiulek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ja gdzieś czytałam,że im mniej uciera się masę serową tym ona potem mniej opada po upieczeniu. Basga masz rację! Zapomniałam napisać, że tej masy nie ucieramy długo. Wystarczy, że dobrze się połączy składniki i można wylewać na blaszkę :razz: Mój błąd :razz: Cytuj
apsik Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 A czy można otwierać piekarnik podczas pieczenia :razz: Cytuj
ottawa Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Apsik... ja otwieram i sprawdzam serniczek...wiec mozna, nic sie nie dzieje z nim.... Jola :razz: Cytuj
Kasiulek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Apsik- ja staram się nie otwierać piekarnika :razz: ponieważ ciasto może się nie udać :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Kasiulek zaraz zaczynam robić sernik. W Polo i w dwóch dużych super markietach nie było jogurtu Bałkańskiego. Syn kupił bardzo gęsty kremowy jogurt 340 g Greek Styl do sałatek sosów i deserów. Jak ciasto będzie gotowe dodam zdjęcia. Pozdrawiam i do usłyszenia. Cytuj
krysia50 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witam. Jogurt bałkański dostałam w Albercie i tylko tam u mnie można go kupić. Jest bardzo zbliżony konsystencją do serka naturalnego który kupuję w Biedronce jeżeli ktoś by był tym zainteresowany. Pozdrowienia. Cytuj
wika Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 widzialam jogurt balkanski w netto Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi