Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj Tysiak :wink: Jogurt bałkański sprzedaje się wyśmienicie ponieważ jest rewelacyjny :wink: można go używać nie tylko do sernika ale także to dipów czy innych potraw! Pozdrawiam Cię serdecznie!! Kasia

Opublikowano

Czesc Kasiulek, Wiem ze bałkański jest rewelacyjny bo ja tez uzywam go do wszystkiego, odkad wszedl na rynek w listopadzie 2005 ciagle go uzywam. Polecam do wszystkiego. Jesli nie mozecie go znalesc w waszym miescie to piszcie odpisze gdzie go dostarczamy ...

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja jużraz zrobiłam z jogurtu z biedronki i było ok a dzisiaj był chyba rzadszy bo masa zaczęła od spodu wypływać i ciasta zrobiło się dużo mniej bo poprostu część się zmarnowała ale sama jestem sobie winna myślę że w smaku będzie jak zawsze :wink:

Opublikowano

Upiekłam serniczek z 3 jogurtów, dodając 1 jajko więcej. Urósł przeogromny i pod koniec pieczenia z jednego boku wykipiał. Przerósł dwukrotnie tortownicę, a potem straszne klapnął. I nie pomogły mu żadne "sztuczki". Nie mniej jednak, smak przewspaniały. Mięciutki, puszysty (!) i delikatny. Wczoraj chciałam kupić następne jogurty ale niestety wszystkie zostały wykupione. Tak więc na razie nie będzie powtórki z rozrywki. Świetny przepis.

Opublikowano

Kochane!!

Nie wiem czy pisałam to na początku ale napisze to teraz sernik ten ma to do siebie, że opada...

Tak więc nie warto się tym przejmować :wink:

Najważniejsze jest aby sernik smakował :grin:

Opublikowano

Sernik w piecu :wink: Robie z 1,5 porcji,bo tyle naopowiadalam o tym serniku w pracy,ze jest wielu chetnych do kosztowania,lacznie z dostawca z hurtowni. Jak go robilam,przypomnial mi sie przepis na bardzo podobny sernik,ale z twarogu. Nie pamietam skad mam tamten przepis.Musze przeszukac Smacznego i jesli to nie stad,to pózniej go podam na forum.

Opublikowano

Ciasto juz gotowe,specjalnie czekalam z opisaniem na ewentualne opadniecie sernika :razz: Pieklam w tortownicy 28 cm.Gdy wlalam mase,praktycznie zrównala sie z krawedzia formy.Juz sie balam,czy nie wykipi :grin:??: Roslo pieknie i szybko.Jednak zaczela mocno brazowiec góra,przelaczylam wiec na sama dolna grzalke,aby w srodku sie dopiekl. Po upieczeniu chwile potrzymalam jeszcze w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Po wyjeciu troszenke opadl,doslownie 1 cm,w tej chwili ma 7 cm wysokosci (zmierzylam! :wink: ) Ogólnie ciasto super,juz skubnelam :razz:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.