Kasiulek Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Witaj Tysiak :wink: Jogurt bałkański sprzedaje się wyśmienicie ponieważ jest rewelacyjny :wink: można go używać nie tylko do sernika ale także to dipów czy innych potraw! Pozdrawiam Cię serdecznie!! Kasia Cytuj
fredzia Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Serniczek wspanialy .Troche opadl ale to nic. Cytuj
tysiak Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Czesc Kasiulek, Wiem ze bałkański jest rewelacyjny bo ja tez uzywam go do wszystkiego, odkad wszedl na rynek w listopadzie 2005 ciagle go uzywam. Polecam do wszystkiego. Jesli nie mozecie go znalesc w waszym miescie to piszcie odpisze gdzie go dostarczamy ... Cytuj
Basia K Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Jogurt ten pojawil sie w hurtowni nabialowej,która zaopatruje nasz sklep.Juz go zamówilam :wink: W koncu wypróbuje ten sernik :wink: Cytuj
Kasiulek Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Tysiak nie wyszedł Ci sernik?? Może za długo ucierałaś?? Cytuj
andy8 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 ja jużraz zrobiłam z jogurtu z biedronki i było ok a dzisiaj był chyba rzadszy bo masa zaczęła od spodu wypływać i ciasta zrobiło się dużo mniej bo poprostu część się zmarnowała ale sama jestem sobie winna myślę że w smaku będzie jak zawsze :wink: Cytuj
tysiak Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 mi zawsze wychodzi :grin: pytanie skierowalam do Basi K. ale zapomnialam to napisac, ten sernik jest rewelacyjny zawsze jak zrobie to nawet cieply znika :wink: Cytuj
Basia K Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Dopiero jutro (mam nadzieje) bede go robic,bo ta "nasza" hurtownia jednak nie miala chwilowo tego jogurtu. Chyba wszyscy poznali TEN przepis :wink: Cytuj
Kasiulek Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Hehe!! Cieszę się, że przepis na sernik wędruje :wink: Jest pyszniutki i chyba sama go zrobię na jutro- jak tylko znajdę wene twórczą :grin: Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Upiekłam serniczek z 3 jogurtów, dodając 1 jajko więcej. Urósł przeogromny i pod koniec pieczenia z jednego boku wykipiał. Przerósł dwukrotnie tortownicę, a potem straszne klapnął. I nie pomogły mu żadne "sztuczki". Nie mniej jednak, smak przewspaniały. Mięciutki, puszysty (!) i delikatny. Wczoraj chciałam kupić następne jogurty ale niestety wszystkie zostały wykupione. Tak więc na razie nie będzie powtórki z rozrywki. Świetny przepis. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Kochane!! Nie wiem czy pisałam to na początku ale napisze to teraz sernik ten ma to do siebie, że opada... Tak więc nie warto się tym przejmować :wink: Najważniejsze jest aby sernik smakował :grin: Cytuj
Basia K Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Sernik w piecu :wink: Robie z 1,5 porcji,bo tyle naopowiadalam o tym serniku w pracy,ze jest wielu chetnych do kosztowania,lacznie z dostawca z hurtowni. Jak go robilam,przypomnial mi sie przepis na bardzo podobny sernik,ale z twarogu. Nie pamietam skad mam tamten przepis.Musze przeszukac Smacznego i jesli to nie stad,to pózniej go podam na forum. Cytuj
Basia K Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ciasto juz gotowe,specjalnie czekalam z opisaniem na ewentualne opadniecie sernika :razz: Pieklam w tortownicy 28 cm.Gdy wlalam mase,praktycznie zrównala sie z krawedzia formy.Juz sie balam,czy nie wykipi :grin:??: Roslo pieknie i szybko.Jednak zaczela mocno brazowiec góra,przelaczylam wiec na sama dolna grzalke,aby w srodku sie dopiekl. Po upieczeniu chwile potrzymalam jeszcze w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Po wyjeciu troszenke opadl,doslownie 1 cm,w tej chwili ma 7 cm wysokosci (zmierzylam! :wink: ) Ogólnie ciasto super,juz skubnelam :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.