grumko Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Panierowany kurczak pieczony jeden z moich ulubioncych przepisów na kurczaka - łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny! Składniki: 4 udka z kurczaka 2 szklanki mleka 1–2 roztarte ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka soli 1 szklanka zmielonych płatków kukurydzianych pół łyżeczki tymianku lub rozmarynu Świeżo zmielony pieprz Oliwa Udka opłukać, usunąć skórę, mięso nakłuć widelcem, włożyć do miski Wymieszać: mleko, czosnek, majeranek, sól, cząber i sól i zalać kurczaka, przykryć, odstawić na noc Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 – 200 stopni C Płytką blaszkę wyłożyć folią aluminiową i posmarować oliwą Płatki kukurydziane wymieszać z tymiankiem w spożywczej plastykowej torebce (ja biorę taką po mrożonkach np. po szpinaku) Po jednym udku wyjętym z marynaty wkładać do torebki z panierką, wstrząsnąć do pokrycia mięsa, odłożyć na talerz na 15 minut Ułożyć w odstępach na blaszce i piec 35 – 40 minut Dobre są i na ciepło i na zimno Smacznego!! Cytuj
asiak30 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Tak się zastanawiam czy nie zrobić w taki sposób piersi drobiowych. :arrow: Tylko potrzebna mi podpowiedź jak długo je trzeba piec,też 40 minut?? Cytuj
campari Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 czy te platki kruszymy? czy w calosci maja byc? Cytuj
wiola344 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 pisze że mają być zmielone :razz: Cytuj
campari Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 :razz: faktycznie... dzięki :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.