iwona30 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Składniki: 9 łyżek mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka całe 1 szkl. wody ciepłej 20 dkg. szynki lub boczku - (pokroić drobno w kostkę ) 15 dkg. żółtego sera - zetrzeć na terce o dużych oczkach 1 cebula - pokroić w kostkę 15 dkg pieczarek - pokroić natka pietruszki - pokroić 1 papryka świeża - pokroić Wszystko wymieszać razem i smażyć jak placki ziemniaczane polać kechupem albo można wymieszać majonez z kechupem jest bardzo dobry i polać po wierzchu. Smacznego. :razz: Składniki można dać inne niż w przepisie według uznania a najlepiej to co się ma w lodówce polecam. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Pyszności :grin: robiłam taką pizze z moim bratem :razz: Pyszna i bardzo pożywna... Serdecznie polecam ten przepis! Cytuj
apsik Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Prawie identyczny przepis już jest na forum Iwonko. Cytuj
iwona30 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Masz rację dopiero teraz zauważyłam ten przepis. Cytuj
julka_s Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ja osobiście nie polecam.chociaz osaczalam na papierowym reczniku to i tak wyszly tluste. Cytuj
iwona30 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Jeżeli wychodzi pizza tłusta wystarczy dodać oczywiście nie za dużo mąki i rozgrzać mocno tłuszcz i wówczas nakładać i smażyć proszę spróbować może tym razem się uda. Cytuj
julka_s Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ok spróbuje,może nastepnym razem pizza wyjdzie lepsza.pozdrawiam. Cytuj
Jolanta Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Kasiulek masz racje ze te ''pizzarelki'' bo je tak nazwalam sa pyszne i mozna z nimi fantazjowac. :grin: Dzieki Iwonko za przepis :arrow: .Pozdrawiam!! [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
grumko Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Witam, robiłem te placki w sobotę i są rzeczywiście godne polecenia! :arrow: Pozdrawiam i dziękuję za przepis! Cytuj
iwona30 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Muszę przyznać że wyszły smakowicie.Pozdrawiam. :arrow: Można dodać troszkę sody to wtedy urosną. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 grumko śliczne ci wyszły te malutkie pizze. :arrow: Cytuj
Jolanta Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 O jak milo znowu przeczytac opinie Justynki bo jak zauwazylam dawno sie nie odzywala :arrow: .Juatynko naprawde mozna pofantazjowac z ta pizza sama pracowalam kiedys w pizzerii.Pozdrawiam Cie no i oczywiscie autorke przeisu. :grin: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Justyna.K Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Jolanto bardzo mi miło no i masz rację mam coraz mniej czasu na kompa i smacznego pogoda się robi i trzeba z dzieciakami spacerować. :grin: Co do pizzy to wczoraj narobiłam sobie smaka oglądaniem tych zdjęć i zrobiłam ale zwykłą pizze co nie znaczy że tej też nie zrobię. :arrow: Pozdrawiam Cytuj
biedroneczka Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich wczoraj wyprbówałam ten przepis i cóż zniknęły z talerza w 5 minut dodam jeszcze że przepis poszedł już w świat :arrow: Iwonko30 rewelacja na obiad w 30 minut pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi