iwona30 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Składniki: 3 kg papryki czerwonej - paprykę zmielić przez maszynkę do mięsa 30 dkg papryki chili - również zmielić jeśli sie nie ma świeżej to można dać z torebki. 1 szkl octu 1 1/2 oleju 3 kostki rosołowe 1 łyżka vegety 1/3 kg cukru sól, ziele angielskie, liść laurowy 3 małe puszki koncentratu pomidorowego 4 ząbki czosnku To wszystko dać do garnka i gotować 15 minut żeby się nie rozgotowało. Można zmniejszyć ilość papryki chili jeżeli ktoś nie lubi bardzo ostro proszę robić według swojego gustu. Polecam do wędliny do mięska grillowanego a ostatnio robiłam makaron rurki z tym kechupem pycha polecam spróbować. :razz: Cytuj
novijka Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 ale pozniej zrobic z tego jednolita papke? Jestem poczatkujaca w gotowaniu :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Novijka ja jak robię to gotuję aż zgęstnieje i mam inny przepis z pomidorów i papryki. Iwonka napewno udzieli odpowiedzi. Cytuj
iwona30 Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Jestem już dzisiaj nie było mnie bo byłam na komunii. Co do przepisu to nie ma być taka papka jak kechup co się kupuje, te składniki z mojego przepisu się mieli przez maszynkę do mielenia mięsa i to się gotuje 15 minut i jest gotowe.Nie przeciera się przez sitko. Polecam ostatnio robiłam spagetti z tym kechupem było super. :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi