norma Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 1 główka sałaty masłowej 1 awokado 4 ogórki konserwowe lub kiszone (wybór uzależniony od tego co mamy w słoiku lub co lubimy) 1/2 puszki zielonego groszku 2 łyżki majonezu "Winiary dekoracyjny" Sos: 1/2 szklanki jogurtu lub maślanki (ja wolę maślankę) 2 łyżeczki cukru sól i pieprz do smaku Sałatę porwać na małe kawałki. Ogórki (można obrać lub pozostawić w skórce) pokroić na cieniutkie plasterki. Awokado pokroić na nieduże kawałki. Groszek przelać przegoowaną wodą i odsączyć. Składniki sosu połączyć i wymieszać z przygotowanymi skladnikami sałatki. Cytuj
Olwia Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Fajna sałatka, Norma. Coś podobnego pokazywała Nigella, ale zamiast majonezu dodała do niej oliwy. Muszę taką zrobić... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.