apsik Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 SKŁADNIKI 1 margaryna 1 1/2 szkl cukru 1/2 szkl wody 3 łyżki kakao To wszystko zagotować i ostudzić. Po ostudzeniu dodawać kolejno 6 żółtek i 2 szklanki mąki wymieszane z 3 łyżeczkami proszku do pieczenia[ucierać pałką].Na koniec dać pianę z 6 białek i delikatnie wymieszać. Na blachę wyłożyć połowę ciasta,na to kłaść kupkami masę kokosową i przykryć resztą ciasta.Piec około 50 min. Według mnie jest dobre kiedy zaczyna odstawać od brzegów blachy,gdyż każdy piekarnik piecze inaczej. Masa kokosowa 4 białka ubić na sztywno i dodawać ubijając 20 dag cukru,na koniec wsypać 20 dag kokosu,wymieszać. Po upieczeniu i wystygnięciu polać polewą i udekorować kokosem. Ciasto to jest niedrogie ,smaczne[według mnie] i wychodzi pełna blacha,polecam . Cytuj
Kasiulek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Mniam... brzmi słodko :D Jestem wielką fanką murzynków i jeszcze większą kokosów :) Pyszności... Po niedzieli zrobię to ciasto :D Cytuj
apsik Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Bardzo się cieszę ,przepis jest naprawdę prosty,pozdrawiam . Cytuj
andy8 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 robiłam kiedyś podobny,fajny w smaku :) Cytuj
renigliwice Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Witaj Elu!!! Upiekłam dzisiaj Twojego Murzynka z Kokosem. Bardzo smaczne ciasto i zarazem szybkie w wykonaniu. Dziękuję za przepis. Szczerze polecam go innym, bo naprawdę warto. Po upieczeniu i ostudzeniu polałam je alkoholem, w którym moczyły się rodzynki, polałam też polewą czekoladową. Pozdrawiam Cię gorąco. :) :D :D Cytuj
apsik Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Dzieki Renatko i witam bo dawno nie miałam z Tobą kontaktu,cieszę się że ciacho smakuje bo ładnie wygląda w Twoim wykonaniu. Myślę że zachęci to innych do wykonania i skosztowania bo jest naprawdę proste,smaczne i zawsze się udaje. Pozdrawiam Cię bardzo,bardzo gorąco. :) :D :D Cytuj
basga Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Oto mój murzynek-wyrósł pięknie a smakuje też nieżle! Cytuj
kate_76 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 A to moj murzynek ,jest pyszniutki Cytuj
Dalovay Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 dziewczyny zadaje banalne pytanie czy z zagotowanej masy odlewalyscie troche na polewe?????(bo zawsze tak robie przy tradycyjnym murzynku) utknelam :razz: Cytuj
apsik Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Daovay jak masz na imię bo trudno zapamiętać Twoją nazwę :razz: A co do placka to akurat w tym przepisie nic się nie odlewa,polewę musisz przygotować na końcu,placuszek polecam bo jest smaczny,pozdrawiam ...Ela. Cytuj
Dalovay Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 dziekuje ci Elu za szybka odpowiedz.masa juz sie studzi.a moja Nastka mowi daj podmucham bedzie szybciej.mam na imie Hania Cytuj
apsik Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Tak będzie prościej,jeżeli mogę pisać po imieniu Haniu :razz: a Nastka to oczywiście córeczka a ile ma latek :razz: Cytuj
Dalovay Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 tak Nastka to moja corka.ma prawie 5 latek.bardzo mi lubi pomagac w kuchni.rosnie mala kuchareczka.jak ciasto sie uda to zalacze zdjecie.pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi